linux-5.17

Megjelent a Linux 5.17

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.17 végleges kiadását:

„A kiadási ciklus végén volt egy plusz hetünk és örömmel jelenthetem hogy ez a hét valóban nagyon nyugodt volt. Ha kihagytuk volna ezt a hetet, nem lett volna semmi gondunk. Igaz, jött néhány változás visszavonás és pár apró javítás, szóval volt pár apróság amit jó hogy javítottunk és nem későbbre maradt. Minden rendben van.

Megjelent a Linux 5.17-rc8

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.17 nyolcadik kiadásra jelölt változatát.

"Múlt hétvégén úgy volt, hogy majd most kiadom a végleges 5.17-et.

De az akkor volt, most meg most van. A múlt hét némileg zavaros volt, amit leginkább az embargó alatt lévő, újabb Spectre sebezhetőség variációkra készült javítások okoztak. Bár a javításokkal alapvetően nem volt gond, itt a szokásos "mivel rejtve voltak, ezért a teszt automatizáció sem látta őket" dolog.

Amikor pedig észre vette ezeket az automatika, az elkezdte mindenféle őrült kombinációban tesztelni a javításokat, olyanokban amik egyáltalán nem jellemzőek használat közben vagy normál esetben senkinek se jutna eszébe így tesztelni a dolgokat. Ezért lett néhány (kisebb) javítandó hiba ezekben a javításokban.

Megjelent a Linux 5.17-rc6

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.17 hatodik kiadásra jelölt változatát.

„Senki se mondhatja, hogy az elmúlt hét megszokott volt, ugyanakkor bármilyen őrült dolgok is történnek a világban (az én bingó kártyámon a zombi apokalipszis szerepelt és nem az hogy Putyin elveszti a józan eszét), úgy néz ki, azok nem érintik túlságosan a kernel fejlesztését.

Megjelent a Linux 5.17-rc4 „Superb Owl”

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.17 negyedik kiadásra jelölt változatát.

„Az 5.17 továbbra is jól néz ki. A változások száma és statisztikája is pont úgy néz ki, mint egy átlagos rc4.

Megjelent a Linux 5.17-rc3

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.17 harmadik kiadásra jelölt változatát.

„Eddig, minden a legnagyobb rendben, ez egy teljesen átlagos változásszámmal rendelkező rc3.

A változáslista szerint több fájlrendszer változásunk van, mint azt talán már megszoktuk. Ezek a változások mindenhol tetten érhetőek, kezdve a cifs-től, az újraírt fscache támogatáson át a vfs szintű hibakezeléssel kapcsolatos módosításokon túl a már megszokott fájlrendszer specifikus (btrfs, ext4, xfs) változásokig. Akad még egy kis unicode tisztogatás a Kconfig-ban is. Szóval nem egy nagy dolog történt, hanem egyszerűen csak az van, hogy több fájlrendszerhez köthető dolog jött, mint azt ilyenkor talán megszokhattuk.

Megjelent a Linux 5.17-rc2

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.17 második kiadásra jelölt verzióját.

„Új hét, új -rc.

Nincs semmi meglepetés. Ez az rc2 az átlagosnál egy kicsit nagyobb lett, ami részben annak köszönhető, hogy még a beolvasztási ablakban küldött NFS kliens változás csak most került beolvasztásra, mivel a kérelem spambe került.