linux

Megjelent a Linux 6.2-rc6

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.2 hatodik kiadásra jelölt változatát:

„Egy héttel később itt vagyunk, és kint az rc6.

Gyanúsan kicsi, de kivagyok én, hogy az ajándék ló fogát nézzem? Elfogadom és abban reménykedek, hogy ez nem egy probléma előszele, hanem csak azt jelzi, hogy a 6.2 szépen kezd összeérni. Hívj optimistának vagy naivnak, de élvezzük ki és reméljük, hogy a továbbiakban is megmarad az irány.

Megjelent a Linux 6.2-rc5

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.2 ötödik kiadásra jelölt változatát:

„Eddig úgy gondoltam, hogy a téli szabadságolások után az rc4-gyel visszatértünk a normál kerékvágásba. Most, egy héttel később úgy gondolom, tévedtem. Van egy egész nagy rc5-ünk, ezért úgy sejtem, hogy volt még némi hátramaradt munka azoktól, akik csak most jöttek vissza.

Megjelent a Linux 6.2-rc4

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.2 negyedik kiadásra jelölt változatát:

„A világ bizonyos pontjain már vasárnap este van és ez elég nekem, hiszen a nap hátralévő részét úgyis repülőkön és reptereken fogom tölteni.

Megjelent a Linux 6.2-rc2

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.2 második kiadásra jelölt változatát:

„Az ünnepek miatt lassan indult a hét, így arra gondoltam, semmi okom egy rc2 készítésére. De aztán volt egy kis szöszmötölés, jött néhány beolvasztási kérelem, szóval, itt vagyunk. Az új kiadás nagyon kicsi, még az ilyenkor megszokott rc2-nél is kisebb és őszintén szólva úgy gondolom, az rc3 is ilyen lesz. Sokan továbbra is a jól megérdemelt téli szabadságukat töltik, így gyanítom, a dolgok csendesek maradnak.

Szóval, múlt héten jött némi nvme, i915 és drm javítás, egy kis kvm fix (és tesztek hozzá). Csatoltam a teljes naplókivonatot, és ha már nem vagy ünnepi kajakómában, akkor kérlek, tesztelj.

     Linus"

Eredeti bejelentés és a naplókivonat itt olvasható: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wim8DMRzjyYTJ3UbdqZ26keQyZSU02NZb-JY1=9OpcO1w@mail.gmail.com/T/#u

Megjelent a Linux 6.2-rc1

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.2 első kiadásra jelölt változatát:

„Karácsony van, de vasárnap is, és eltelt két hét a 6.2 beolvasztási ablakának kezdete óta, így akár ünnep van, akár nem, a kernel fejlesztésének folytatódnia kell.

Megjelent a Linux 6.1

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.1 végleges kiadását:

„Bár egy héttel később, de itt vagyunk. Az elmúlt hét kellemesen lassú volt, és sokkal elégedettebb vagyok most a 6.1 állapotával, mint néhány héttel ezelőtt, amikor úgy tűnt, a dolgok nem akarnak lelassulni.