kernel

Megjelent a Linux 6.0

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.0 végleges kiadását:

„Remélhetőleg mindenkinek egyértelmű, hogy a főverzió változás sokkal inkább arról szól, hogy kifutottam az ujjakból, mintsem bármilyen nagy, alapvető változásról.

Persze rengeteg változás van a 6.0-ban: több, mint 15 ezer valós kódváltozással kapcsolatos commit érkezett, így mindennel együtt, a commit számok alapján, a 6.0 az utóbbi idők legnagyobb kiadásának számít.

Megjelent a Linux 6.0-rc7

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.0 hetedik kiadásra jelölt változatát:

„Múlt héten azon gondolkoztam, hogy az rc7 valószínűleg nagyobb lesz a megszokottnál, mivel az rc6 idejében elég sok volt az utazás. Nos, nem ez történt.

Megjelent a Linux 6.0-rc6

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.0 hatodik kiadásra jelölt változatát:

„Ez egy mesterségesen kicsi rc kiadás, mivel múlt héten volt a Karbantartók konferenciája (Maintainers' Summit) Dublinban (az OSS EU és LPC 2022-vel egyszerre), ami miatt elég sokan utazgattak.

Vagy, ha felveszem a nevetségesen optimista kalapomat, akkor talán a dolgok olyan jól néznek ki és annyira stabilak, hogy csak ennyi javítás jött a héten?

Megjelent a Linux 6.0-rc4

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.0 negyedik kiadásra jelölt változatát:

„Vasárnap délután van, ami csak egy dolgot jelenthet: egy újabb rc kiadást. Az rc4-nél vagyunk és a dolgok továbbra is egész jól néznek ki.

Megjelent a Linux 6.0-rc3

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.0 harmadik kiadásra jelölt változatát:

„Ahogyan azt néhányan észrevették, a múlt héten volt az évforduló. 31 év telt el a Linux fejlesztésének a bejelentése óta. Hogy repül az idő.

31 éves a Linux

pingvines születésnap illusztráció
31 éve, hogy Linus Torvalds elküldte az ominózus levelét a comp.os.minix hírcsoportba, amelyben bejelentette a Linux projektet. Akkor még ő maga sem gondolta volna, hogy hová jut a projekt, és így a Linux.
A levél a https://groups.google.com/forum/#!original/comp.os.minix/dlNtH7RRrGA/SwRavCzVE7gJ címen olvasható angolul.

Sok boldog születésnapot, Linux!