Megjelent a Linux 5.17-rc6

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.17 hatodik kiadásra jelölt változatát.

„Senki se mondhatja, hogy az elmúlt hét megszokott volt, ugyanakkor bármilyen őrült dolgok is történnek a világban (az én bingó kártyámon a zombi apokalipszis szerepelt és nem az hogy Putyin elveszti a józan eszét), úgy néz ki, azok nem érintik túlságosan a kernel fejlesztését.

A commitok száma és a változások statisztikája is megszokottan néz ki. Szokás szerint a változások többsége illesztőprogram (hálózat, gpu, iio, clk és usb jelentősebb, de mindenhol van valami szöszmötölés) míg a maradék minden más. Ami még jelentősebb és egy kicsit szokatlan is az a btrfs töredezettségmentesítésével kapcsolatos javítások. De nem azért jelentősek ezek a változások mert hogy hatalmasak lennének, hanem mert egyszerűen csak nagyobbak mint a többiek, amik tényleg csak apróságok.

Említésre méltó terület még a fő hálózati kód, nyomkövetés és az önteszt. Persze mint mindig, most is csatoltam a naplókivonatot.

Bár a dolgok egész jól néznek ki, kezdünk a kiadás fejlesztésének egy elég késői állapotában lenni és még mindig van néhány ismert regresszió. Bár nem tűnnek se nagynak, se ijesztőnek mégis van olyan amit már közvetlenül az rc1 után jelentettek szóval lassan kezdenek a körmünkre égni. Utálnám, ha ezek miatt kellene az 5.17-es kiadást késleltetni, szóval aggódom egy kicsit. Szerintem minden érintett karbantartó magára ismert.

Tehát ha egy alrendszer karbantartó vagy és van egy ilyen regresszió a listádon, akkor kezeld őket prioritásként. Ha nem tudod miről beszélek, akkor keresd meg a jelentéseket amiket regzbot és Guenter Roeck küldött. Be is rakom a linkeket, hogy igazán könnyű dolgod legyen.

De a nagy egész jól néz ki, csak maradt még némi kellemetlenség. De minél több teszttel megbizonyosodunk erről, annál jobb.

Linus

https://lore.kernel.org/all/164598944963.346832.10219407090470852309@leemhuis.info/
https://lore.kernel.org/all/20220221024743.GA4097766@roeck-us.net/
"

Az eredeti bejelentést és a naplókivonatot itt találod: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wjWKEQUG2Z5a=2FGUfO5+choQ0jhszqyDmHfZoTXVJYJQ@mail.gmail.com/T/#u