Megjelent a Linux 6.1-rc7

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.7 hetedik kiadásra jelölt változatát.

„Egy újabb hét eltelt. Csendesen indult és egészen biztos voltam abban, hogy itt az államokban lévő hálaadás miatt az is marad.

De tévedtem. A hétvége a szokásos "dolgokat kapok pénteken" jegyében telt és a hétvége sem lassította le az embereket. És az eheti statisztika is pontosan úgy néz ki, mint az elmúlt két hétben (rc5, rc6)

Nem csak a statisztika. Mindent nagyon hasonlónak érzek. Nincs semmi, ami akár egy kicsit is aggasztana, mindössze csak annyi, hogy több változás van mint amennyit jónak éreznék most. Mostanra egyszerűen csak egy kicsit le kellett volna már lassulniuk a dolgoknak.

Ennek eredményeként teljesen biztos vagyok benne, hogy ez azon kiadások egyike lesz ahol "lesz még egy extra hetünk és csinálok majd egy rc8-at". Ami ennek megfelelően azt jelenti, hogy a következő beolvasztási ablak elég jól bele fog lógni az ünnepekbe. Ez van.

Így ez azt is jelenti, hogy a szokásosnál is szigorúbb leszek a következő beolvasztási ablaknál: a megszokott szabály az, hogy a változásoknak már akkor nálam kell lenniük, mielőtt megnyílik a beolvasztási ablak. De mivel az ablak nagy része az ünnepek alatt lesz, így sokkal szigorúbban fogom venni ezt a szabályt. Azt akarom, hogy még az ünnepségek előtt legyen kész minden beolvasztási kérelem és nem akkor amikor a tojáslikőrtől részegen imbolyogva úgy általánosan eleged van az egész ünnepekből. Ha későn kapok beolvasztási kérelmet, akkor azt úgy veszem, hogy az igazából nem is fontos.

Gyanítom, hogy mások is szeretnék befejezni a munkájukat még az ünnepek előtt, így remélem ebben a szabályban már megegyeztünk. Csak gondoltam, hogy emlékeztetek mindenkit.

De elég volt a következő kiadásból, még mindig az utolsó pár hetében vagyunk a jelenleginek, szóval tegyük ezt a lehető legjobbá. Tesztelj és kérlek lehetséges lenne a dolgok megnyugtatása? Ne küldj nekem olyan változást, ami nem egy tisztán meglévő hibát javít. Nincs több utolsó pillanatos takarítás.
Hallod?

     Linus"

Az eredeti bejelentés és a naplókivonat itt olvasható: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wgUZwX8Sbb8Zvm7FxWVfX6CGuE7x+E16VKoqL7Ok9vv7g@mail.gmail.com/T/#u