Megjelent a Linux 6.1-rc6

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.1 hatodik kiadásra jelölt változatát:

„Itt az rc6, de a történet mit sem változott: ez az rc (is) nagyobb mint azt szeretném, ugyanakkor nincs semmi, ami rémisztő vagy kifejezetten problémás lenne.

Az illesztőprogram változások uralják a terepet, ezek közül is a hálózat és (nem meglepően) a gpu illesztőprogramok vezetik a sort, ugyanakkor mindenhol akad valami kis változás.

Az illesztőprogramokon kívül megvan a szokásos mozgolódás a fő kernel kódban is: architektúra frissítések, némi fájlrendszer javítás és hálózat.

A csatolt naplókivonatból könnyen áttekintheted, hogy mi történik. Egyáltalán nincs olyan dolog, ami miatt aggódnék, azon kívül, hogy mégis elég sok változás van. Még mindig vacillálok, hogy legyen-e rc8 vagy sem, ez majd később fog eldőlni. Meglátjuk, mert ha lesz, akkor a 6.2 beolvasztási ablaka bele fog lógni az ünnepekbe. Talán ez egy jó dolog, mert akkor mindenki biztosan elkészíti a változásait a beolvasztási ablak *előtt*, úgy, ahogy a dolgoknak működniük _kellene_.

Szóval, meglátjuk. Nincs semmi aggodalomra okot adó dolog, mindössze több, mint 300 apró változás az utolsó héten. Kérlek tesztelj,

   Linus”

Az eredeti bejelentés és a naplókivonat itt olvasható: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wjKJyzfJmOzBdEOqCFRc8Fh-rdGM4tvMXfW0WXbbHwV0w@mail.gmail.com/T/#u