linux-6.1

Megjelent a Linux 6.1

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.1 végleges kiadását:

„Bár egy héttel később, de itt vagyunk. Az elmúlt hét kellemesen lassú volt, és sokkal elégedettebb vagyok most a 6.1 állapotával, mint néhány héttel ezelőtt, amikor úgy tűnt, a dolgok nem akarnak lelassulni.

Megjelent a Linux 6.1-rc7

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.7 hetedik kiadásra jelölt változatát.

„Egy újabb hét eltelt. Csendesen indult és egészen biztos voltam abban, hogy itt az államokban lévő hálaadás miatt az is marad.

De tévedtem. A hétvége a szokásos "dolgokat kapok pénteken" jegyében telt és a hétvége sem lassította le az embereket. És az eheti statisztika is pontosan úgy néz ki, mint az elmúlt két hétben (rc5, rc6)

Megjelent a Linux 6.1-rc6

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.1 hatodik kiadásra jelölt változatát:

„Itt az rc6, de a történet mit sem változott: ez az rc (is) nagyobb mint azt szeretném, ugyanakkor nincs semmi, ami rémisztő vagy kifejezetten problémás lenne.

Megjelent a Linux 6.1-rc5

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.1 ötödik kiadásra jelölt változatát:

„Újabb hét, újabb rc.

Talán kevesebb változás érkezett, és megnyugodtak a dolgok ezen a héten? Nem. Kb. ugyanannyi változás érkezett az rc5-höz is, mint az rc4-hez. Nem elképesztően nagy, de az ebben a kiadási időszakban érkező változásokhoz képest mindenképpen a nagyobbak közé tartozik.

Megjelent a Linux 6.1-rc2

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.1 második kiadásra jelölt változatát:

„Hmm. Az rc2 hete általában elég eseménytelen, és ez is úgy kezdődött. Majd a dolgok elkezdtek furcsa irány venni, így végeredményképpen a 6.1-rc2 szokatlanul nagy lett.

Megjelent a Linux 6.1-rc1

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.1 első kiadásra jelölt változatát:

„Mindenki ismeri a gyakorlatot: vasárnap délután van, a kéthetes beolvasztási időszak véget ért, így eljött az ideje a dolgok megnyugtatásának.

A 6.1 nem tűnik kifejezetten nagy kiadásnak: „mindössze” 11,5 ezer kódváltozással kapcsolatos commit történt a beolvasztási ablakban, ami kevesebb, mint a legutóbbi 13,5 ezer. Nem nevezném kicsinek, de kisebb, mint az elmúlt néhány kiadás. Legalábbis a commitok számában.