Megjelent a Linux 6.1-rc5

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.1 ötödik kiadásra jelölt változatát:

„Újabb hét, újabb rc.

Talán kevesebb változás érkezett, és megnyugodtak a dolgok ezen a héten? Nem. Kb. ugyanannyi változás érkezett az rc5-höz is, mint az rc4-hez. Nem elképesztően nagy, de az ebben a kiadási időszakban érkező változásokhoz képest mindenképpen a nagyobbak közé tartozik.

Aggódom? Még nem. Nincs olyan dolog, ami miatt aggódni kellene, és az rc5-ben mindenfelé akadnak változások, így remélem mindössze a dolgok időzítése okozza a sok változást, és ezen a héten a dolgok szépen megnyugszanak.

De majd meglátjuk. Ha a dolgok nem csendesednek el, akkor lehet, hogy ez a kiadás egy lesz azok közül, amiknek kell még egy hét. Nem volt egy kifejezetten nagy beolvasztási ablak, de nem igazán örülök annak, hogy az rc-k a megszokotthoz képest inkább nagyok.

Amúgy sok kisebb, egész jól elszórt javítás érkezett (a változásstatisztika jól néz ki, azon kívül, hogy a maple fa tesztek bekerültek a testing alkönyvtárba). Semmi sem tűnik ki a többi közül, a statisztika is jól néz ki, bár „némileg nagyobb mint megszoktuk”. Illesztőprogramok, hálózat, architektúra javítások és apróbb változások mindenhol.

    Linus”

A bejelentés és a változásnapló itt olvasható: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wicGu7PD25w7BCdvxRcs6Yvo-BPwCkzSYjM2CYtDjz2kg@mail.gmail.com/T/#u