Megjelent a Linux 4.12-rc1

Tux logó
Linus Torvalds bejelentette Linux 4.12 első kiadásra jelölt változatát.
„Egy nappal korábban adom ki az rc1-et, mert nem szeretem az utolsó pillanatban érkező beolvasztási kérelmeket és mivel holnap anyák napja lesz, más dolgokkal leszek elfoglalva.

Ettől függetlenül elég sok változás történt, szóval bár technikailag lenne még egy napnyi idő a beolvasztásokra, úgy gondolom, épp elég lesz ennyi.

Bár elég sok változás történt, (eddig) minden rendben van. Nem hiszem, hogy láttam bármiféle gubancot, ami mindig jó, ugyanis általában azzal ér véget a beolvasztás, hogy valami eltörik, vagy valami buta fordítási hiba történik, amit igazából már azelőtt észre kellett volna vennie valakinek, mielőtt elküldi nekem. De most a dolgok jól néznek ki.

Híres utolsó szavak.

A változáslista némileg szokatlanul néz ki, ugyanis a változások abszolút többsége az AMD Vega10 új header fájljaiban lévő regiszter definíciókhoz tartozik. Ezek a változások a kódsorokat nézve majdnem pontosan a felét teszik ki a teljes változásnak. Ezen kívül az új Intel Atom IPU illesztőprogram jelent még jelentős mennyiségű változást.

Ezen a két nagy újdonságon felül a statisztika jól néz ki. Kétharmad illesztőprogram, a maradék architekturális frissítés, dokumentáció javítás és „egyebek” (fájlrendszer, hálózat, fejlécek stb.).

Megjegyzendő: nem töltöttem fel se a változásokat, se a tar fájlokat ehhez az rc-hez. Innentől már a kernel.org-nak kell automatikusan generálnia, ami magától értetődően azt is jelenti, hogy nem lesznek a kulcsommal aláírva. Ha nagyon ragaszkodsz az aláíráshoz, a git tárolóban megtalálod a megfelelő taget.”