Ubuntu 22.10 Kinetic Kodu: Béta

Ubuntu logó

Az Ubuntu csapat örömmel jelenti be az Ubuntu 22.10 béta kiadását a desktop, a szerver és a cloud termékekre.

A Kinetic Kodu kódnevű 22.10 folytatja az Ubuntu büszke tradícióját, a legújabb és legjobb nyílt forrású technológiák integrációját egy jó minőségű, könnyen használható Linux disztribúcióba. A csapat az egész ciklus alatt keményen dolgozott az új funkciók bemutatásán és a hibák javításán.

Ez a béta kiadás nem csak az Ubuntu Desktop, szerver és Cloud termékeket érinti, hanem a Kubuntut, a Lubuntut, az Ubuntu Budgie-t,  az Ubuntu MATE-et, az Ubuntu Studiót, az Ubuntu Unity-t és Xubuntut is.

A béta lemezképek köztudottan mentesek az elrettentő CD build vagy telepítő hibáktól, miközben egy nagyon friss pillanatképet biztosítanak a 22.10 azon funkcióiról, amelyeket szállítani tervezünk benne az október 20-i megjelenésekor.

Ubuntu, Ubuntu szerver és Cloud lemezképek:
A Kinetic béta a legújabb verziójú alapvető csomagokkal érkezik, ideértve a jelenlegi 5.19-es kernelt és sok minden mást.

Ubuntu 22.04-ről Ubuntu 22.10 bétára való frissítéshez kövesd az alábbi útmutatót: https://help.ubuntu.com/community/KineticUpgrades

Az Ubuntu 22.10 béta lemezkép innen tölthető le Ubuntu és Ubuntu szerver esetén: https://releases.ubuntu.com/22.10/ (Ubuntu és Ubuntu szerver x86)

Ez az Ubuntu Server lemezkép a következő generációs Subiquity szerver telepítővel érkezik, amely végre a szervert használóknak is elhozza a kényelmes live munkamenetet és a gyors telepítést.

További lemezképek az alábbi linkeken találhatóak:

Ha frissítések jelennek meg ezen kiadás és a végleges kiadás között, minden napi cloud lemezkép mától kezdve (20220929-es sorozat vagy későbbi) béta lemezképnek tekintendő. A hibákat a megfelelő csomagokra kell felvenni, vagy ennek hiányában a cloud-images projekthez a Launchpaden.

Az Ubuntu 22.10 béta teljes kiadási megjegyzését itt találod: https://discourse.ubuntu.com/t/kinetic-kudu-release-notes

Kubuntu: A Kubuntu egy KDE alapú Ubuntu változat. A Plasma asztali környezet használja a KDE projekt széles körű eszközeivel.
A béta lemezkép innen tölthető le: https://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/22.10/beta/

Lubuntu: A Lubuntu egy kevéssé erőforrás igényes és jobb energiagazdálkodású Ubuntu változat Lightweight Qt Desktop Environment (LXQt) felhasználói felülettel.
A béta lemezkép innen tölthető le: https://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/22.10/beta/

Ubuntu Budgie: Az Ubuntu Budgie egy közösség által fejlesztett verzió, amely Ubuntu alapokra integrálja a Budgie asztali környezetet.
A béta lemezkép innen tölthető le: https://cdimage.ubuntu.com/ubuntu-budgie/releases/22.10/beta/

Ubuntu MATE: MATE asztali környezettel érkező Ubuntu verzió.
A béta lemezkép innen tölthető le: https://cdimage.ubuntu.com/ubuntu-mate/releases/22.10/beta/

Ubuntu Studio: Teljes körű multimédia alkotáshoz szükséges alkalmazásokat biztosít az alábbi munkafolyamatokra: audió, grafika, videó, fotózás és publikálás.
A béta lemezkép innen tölthető le: https://cdimage.ubuntu.com/ubuntustudio/releases/22.10/beta/

Ubuntu Unity: Unity7 asztali környezettel érkező Ubuntu verzió.
A béta lemezkép innen tölthető le: https://cdimage.ubuntu.com/ubuntu-unity/releases/22.10/beta/

Xubuntu: A Xubuntu a stabil, könnyűsúlyú és testre szabható Xfce asztali környezetet használó Ubuntu verzió.
A béta lemezkép innen tölthető le: https://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/22.10/beta/

Rendszeres napi lemezképek az Ubuntuhoz és az összes változatához az alábbi oldalon találhatóak: https://cdimage.ubuntu.com

A bejelentés itt olvasható angolul.