Megjelent az Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver béta

Ubuntu logó
Megjelent a Bionic Beaver (18.04 LTS) első béta verziója! A lemezképek a következő változatokból elérhetőek el: Kubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE és Xubuntu.

Előzetes kiadású Bionic Beaver használata nem ajánlott azoknak, akik stabil rendszert akarnak és nem tudnak megbirkózni az időnként vagy rendszeresen jelentkező nagyobb hibákkal. Ugyanakkor mindenkinek javasolt, az Ubuntu változatok fejlesztőinek és azoknak, aki segítenének a tesztelésben, a hibajelentésben és -javításban, ahogy közeledünk a Bionic Beaver kiadásához.

A béta 1 számos olyan frissítést tartalmaz, mely készen áll a szélesebb körű tesztelésre. Mivel ez a lemezkép még mindig fejlesztés alatt áll, érdemes felkészülni a hibákra.

A béta 1 lemezképek tesztelésre kerültek és működnek, kivéve a kiadási megjegyzésben szereplő dolgokat. Az Ubuntu fejlesztők folytatják a Bionic Beaver fejlesztését. Miután egy újabb napi lemezkép válik elérhetővé, a béta 1-ben talált rendszer telepítéssel kapcsolatos hibákat ellenőrizni kell az aktuális napi lemezképen Launchpaden történő hibajelentés előtt. Régi lemezképekre vonatkozó hibák, már javított hibák újrajelentésével csak az idődet fecsérled és az Ubuntu 18.04 fejlesztésén fáradozó fejlesztőkét. Mindig győződj meg róla, hogy a rendszered naprakész, mielőtt hibát jelentesz.

Kubuntu:
A Kubuntu egy KDE-n alapuló Ubuntu verzió, amely a Plasma asztali környezet és a KDE projekt széleskörű eszközeit használja.
A Kubuntu 18.04 béta 1 lemezkép innen tölthető le, további információk itt találhatóak.

Ubuntu Budgie:
Az Ubuntu Budgie egy Budgie asztali környezetet használó Ubuntu verzió.
Az Ubuntu Budgie 18.04 béta 1 lemezkép innen tölthető le, további információk itt találhatóak.

Ubuntu Kylin:
Az Ubuntu Kylin a kínai felhasználókra kihegyezett Ubuntu verzió.
Az Ubuntu Kylin 18.04 béta 1 lemezkép innen tölthető le, további információk itt találhatóak.

Ubuntu MATE:
Az Ubuntu MATE a MATE asztali környezetet szállító Ubuntu verzió.
Az Ubuntu MATE 18.04 béta 1 lemezkép innen tölthető le, további információk itt találhatóak.

Xubuntu:
A Xubuntu Xfce asztali környezetet használó Ubuntu verzió.
A Xubuntu 18.04 béta 1 lemezkép innen tölthető le, további információk itt találhatóak.

Amennyiben érdekel a Bionic Beaver további fejlesztése, javasoljuk, hogy iratkozz fel az ubuntu-devel-announce levelezőlistára. Alacsony forgalmú lista (havi néhány levél) elfogadott specifikációk, szabályzat változások, béta kiadások és más hasonló események bejelentéseivel.

Hatalmas köszönet a fejlesztőknek és a tesztelőknek ezen béta kiadás elkészítéséért!

Az Ubuntu Kiadási Csapat nevében,
Dustin Krysak