Megjelent az Ubuntu 17.10 Final Beta

Ubuntu logó
Az Ubuntu csapat örömmel jelenti be az Ubuntu 17.10 végső béta kiadását a desktop, szerver és cloud termékekre.

Az Artful Aardvark kódnevű 17.10 folytatja az Ubuntu büszke tradícióját, a legújabb és legjobb nyílt forrású technológiák integrációját egy jó minőségű, könnyen használható Linux disztribúcióba. A csapat az egész ciklus alatt keményen dolgozott az új funkciók bemutatásán és a hibák javításán.

Ez a béta kiadás nem csak az Ubuntu Desktop, szerver és Cloud termékeket érinti, hanem a Kubuntut, a Lubuntut, az Ubuntu Kylint, az Ubuntu MATE-t, az Ubuntu Studiót, az Ubunti Budige-t és a Xubuntut is.

A béta lemezképek köztudottan mentesek az elrettentő CD build vagy telepítő hibáktól, miközben egy nagyon friss pillanatképet biztosítanak a 17.10 azon funkcióiról, amelyeket szállítani tervezünk benne az október 19-i megjelenésekor.

Ubuntu, Ubuntu szerver és Cloud lemezképek:
Az Artful végleges béta, a legújabb verziójú alapvető csomagokkal érkezik, ideértve a jelenlegi 4.13-as kernelt és sok minden mást.

Ubuntu 17.04-ről Ubuntu 17.10 végső bétára való frissítéshez kövesd az alábbi útmutatót: https://help.ubuntu.com/community/ArtfulUpgrades (sic!)

Az Ubuntu 17.10 végső béta lemezkép innen tölthető le Ubuntu és Ubuntu szerver esetén: http://releases.ubuntu.com/17.10/ (Ubuntu és Ubuntu szerver x86)

További lemezképek az alábbi linkeken találhatóak:
http://cloud-images.ubuntu.com/daily/server/artful/current/ (Cloud lemezkép)
http://cdimage.ubuntu.com/releases/17.10/beta-2/ (Nem x86 szerver)
http://cdimage.ubuntu.com/netboot/17.10/ (Netboot) (sic!)

Ha frissítések jelennek meg ezen kiadása és a végleges kiadás között, minden napi cloud lemezkép mától kezdve (20170926-os sorozat vagy későbbi) béta lemezképnek tekintendő. A hibákat a megfelelő csomagokra kell felvenni, vagy ennek hiányában a cloud-images projekthez a Launchpaden.

Az Ubuntu 17.10 végleges béta teljes kiadási megjegyzését itt találod: https://wiki.ubuntu.com/ArtfulAardvark/ReleaseNotes

Kubuntu: A Kubuntu egy KDE alapú Ubuntu változat. A Plasma asztali környezet használja a KDE projekt széleskörű eszközeivel.

A végleges béta lemezkép innen tölthető le: http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/17.10/beta-2/
További információ a Kubuntu végleges bétáról itt található: https://wiki.kubuntu.org/ArtfulAardvark/Beta2/Kubuntu

Lubuntu: A Lubuntu egy kevéssé erőforrás igényes és jobb energiagazdálkodó Ubuntu változat könnyűsúlyú alkalmazásokkal, LDXE-vel, és Lightweight X11 alapértelmezett felhasználói felülettel.

A végleges béta lemezkép innen tölthető le: http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/17.10/beta-2/
További információ a Lubuntu végleges bétáról itt található: https://wiki.ubuntu.com/ArtfulAardvark/Beta2/Lubuntu

Ubuntu Budgie: Az Ubuntu Budgie egy közösség által fejlesztett verzió, amely Ubuntu alapokra integrálja a Budgie asztali környezetet.

A végleges béta lemezkép innen tölthető le: http://cdimage.ubuntu.com/ubuntu-budgie/releases/17.10/beta-2/
További információ a Ubuntu Budgie végleges bétáról itt található: https://ubuntubudgie.org/blog/2017/09/25/17-10-release-notes

UbuntuKylin: Kínai felhasználókra szabott Ubuntu változat.

A végleges béta lemezkép innen tölthető le: http://cdimage.ubuntu.com/ubuntukylin/releases/17.10/beta-2/
További információ az UbuntuKylin végleges bétáról itt található: https://wiki.ubuntu.com/ArtfulAardvark/ReleaseNotes/UbuntuKylin (sic!)

Ubuntu MATE: MATE asztali környezettel érkező Ubuntu verzió.

A végleges béta lemezkép innen tölthető le: http://cdimage.ubuntu.com/ubuntu-mate/releases/17.10/beta-2/
További információ az Ubuntu MATE végleges bétáról itt található: https://ubuntu-mate.org/blog/ubuntu-mate-artful-beta2/

Ubuntu Studio: Teljes körű multimédia alkotáshoz szükséges alkalmazásokat biztosít az alábbi munkafolyamatokra: audió, grafika, videó, fotózás és publikálás.

A végleges béta lemezkép innen tölthető le: http://cdimage.ubuntu.com/ubuntustudio/releases/17.10/beta-2/
További információ az Ubuntu Studio végleges bétáról itt található: https://wiki.ubuntu.com/ArtfulAardvark/Beta2/UbuntuStudio

Xubuntu: A Xubuntu a stabil, könnyűsúlyú és testre szabható Xfce asztali környezetet használó Ubuntu verzió.

A végleges béta lemezkép innen tölthető le: http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/17.10/beta-2/
További információ a Xubuntu végleges bétáról itt található: http://wiki.xubuntu.org/releases/17.10/release-notes

Rendszeres napi lemezképek az Ubuntuhoz és az összes változatához az alábbi oldalon találhatóak: http://cdimage.ubuntu.com

A bejelentés itt olvasható angolul.