Megjelent az Ubuntu 17.10 Artful Aardvark Alpha 1

Ubuntu logó
Megjelent az Artful Aardvark, a 17.10 első alpha kiadása. Az alpha 1 lemezképek Lubuntuhoz, Kubuntuhoz és Ubuntu Kylinhoz elérhetőek el.

Az Artful Aardvark előzetes kiadásai nem javasoltak azoknak, akiknek stabil rendszerre van szükségük, illetve azoknak sem, akik nem tudnak megbirkózni az időnként vagy akár rendszeresen előforduló problémákkal. Ugyanakkor kifejezetten ajánlott az Ubuntu változatok fejlesztőinek és azoknak, akik szeretnének segíteni a tesztelésben, hibák keresésében, javításában és ezen kiadás elkészítésében.

Az alpha 1 számos olyan szoftver frissítést tartalmaz, mely készen áll a szélesebb körű tesztelésre. Mivel ez egy igen korai állapot, így érdemes felkészülni a hibákra.

Habár az alpha 1 lemezképek a kiadási megjegyzésekben említett problémákon kívül működnek és teszteltek, az Ubuntu fejlesztők folyamatosan javítják az Artful Aardvark kiadást. Amennyiben azonosításra kerül egy hiba az alpha 1 telepítőben, de egy újabb daily lemezkép megjelenik, akkor ellenőrizd, hogy az újabb lemezképben is jelen van-e a hiba. Még azelőtt ellenőrizd, mielőtt jelentenéd a hibát a Launchpaden. Régi lemezképekben lévő, már javításra került hibák újrajelentésével vesztegeted a saját és a fejlesztők értékes idejét, akik azzal vannak elfoglalva, hogy a 17.10 az eddigi legjobb Ubuntu kiadás legyen. Hibák jelentése előtt minden esetben bizonyosodj meg arról, hogy minden frissítés telepítve van-e a gépedre.

Lubuntu:

A Lubuntu Next is megjelent ezzel a verzióval, amely egy kísérleti Ubuntu változ, amely LXQt-t használ és modern, könnyűsúlyú, Qt-alapú disztribúciót biztosít.

Kubuntu:

Ubuntu Kylin: