Szubjektíven Lacyc3 szerint: Gentoo munkaasztal

Szánom-bánom, hogy már az első rész egy napos csúszással érkezik, de ígérjük, nem ebből fogunk sorozatot csinálni, hanem a tartalomból. :) Az alábbi néhány mondatban a Gentoo asztalomat fogjuk górcső alá venni.

„Forma és funkció egy érem, két oldala.” Ezért elválaszthatatlanok egymástól, folytathatnám. A Gentoo számomra a klasszikus munkarendszer, munkadisztribúció, munkahely.

Minden egyes porcikája a hatékonyságra és a sebességre van kihegyezve a Mate paneltől a programok binárisáig. Nem csupán azért, mert tartom magamat ahhoz, hogy a magánéletet szigorúan elválasztjuk a munkától, hanem azért is, mert céltudatosan úgy alakítottam ki a környezetemet. Semmi csicsa, semmi sallang, ugyanakkor a kezem alá dolgozik úgy, hogy nem akar okosabb lenni nálam és belenyugszik, ha eltérő véleményünk van, és ragaszkodok az enyémhez. Ez a funkció.

Azonban pontosan ugyanennyire fontos, hogy a munkaasztal elrendezése és színei harmóniát mutassanak. Hogy jól érezzem magamat, miközben dolgozok (nincs ellentmondás). Nem kell nagy dolgokra gondolni: színes Conky, szép fejléc, Bash színezés, 30%-ban átlátszó terminálok és egy szép háttérkép. Forma.

Lacyc3 Gentoo munkaasztal

Két hét múlva Charmed véleményével folytatjuk. Ő a Xubuntu asztalát fogja bemutatni.

Hozzászólások

Üdvözlet!

Nagyon tetszik a Gentoo. Egy olyan "kérés" lehetne, hogy egy cikkben leírjátok a Gentoo telepítési menetét?- mármint ahogy TI telepítettétek fel. :)

A Gentoo hivatalos kézikönyve nagyon jó, az egyik legjobb, amihez valaha szerencsém volt. Egy összegzés viszont tényleg nem lenne rossz, hogy mit telepítek pluszban. Egyszer lesz, csak nem tudom mikor. :)