Megjelent a Linux 5.3-rc1

Tux
Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.3 első kiadásra jelölt változatát.

„Eltelt két hét, a beolvasztási ablak bezárult így kiadásra került a Linux 5.3-rc1.

A változtatások számát nézve, ez egy elég nagy kiadás. Nem az eddigi legnagyobb (ez a dicsőség a 4.9-rc1-et illeti, ami kivételesen nagy volt), de van néhány hasonló méretű (4.12, 4.15, 4.19), szóval az élmezőnyben van.

Az első néhány napban elég keservesen indul

A beolvasztási ablak első néhány napja elég keservesen indult számomra, mert elég sok hibával szembesültem. Ez sosem jó jel, mivel szoktam szokatlan dolgokat csinálni, így ha hibát találok akkor a kód látszólag nem volt elég jól tesztelve. Az egyik esetben az én hibám volt, mert egy még nem tesztelt, egyszerűsített konfigurációt használtam, ami fura hibákat okozott. Előfordul. A másik esetben viszont tényleg a kód volt túl korai, túl nyers és éretlen. Az első hibát javítottam, a másodikat visszavontam.

A döcögős kezdettől és a mérettől eltekintve a dolgok elkezdtek kisimulni a beolvasztási ablak vége felé. Sok minden miatt lehet szeretni az 5.3-at. Persze, túl sok a változás ahhoz, hogy a naplókivonat az egyénenkénti változtatásokat is tartalmazza, szóval csak a szokásos „beolvasztási naplót” küldöm amiben azok vannak benne akiktől kódot hoztam át, abból is csak egy sornyi „mi került beolvasztásra” címen. A részletekért nézd meg a git fát.

Mint mindig: a naplókivonatban csak azokat látod, akiktől beolvasztottam. Ugyanakkor közel 1600 egyéni fejlesztő (12500+ változással) járult hozzá ehhez a beolvasztási ablakhoz.

Menj és tesztelj,”
Linus