Megjelent az Ubuntu 14.04.6 LTS

Ubuntu logó
Az Ubuntu csapat örömmel jelenti be az Ubuntu 14.04.6 LTS (hosszan támogatott) verziót asztali, szerver és felhő, valamint az összes hosszan támogatott Ubuntu változathoz.

Az előző LTS sorozatoktól eltérően a 14.04.6 egy biztonsági kiadás, amelynek célja, hogy egy frissített telepítőt kínáljon a friss telepítésekhez a nemrég felfedezett APT sebezhetőséggel (USN-3863-1) szemben. Ezen kívül további biztonsági frissítések és komoly hibák javításai is helyet kaptak, ám a stabilitás és a 14.04 LTS-sel való kompatibilitás fenntartása végig előtérben volt.

Az Ubuntu Kylin 14.04.6 LTS szintén elérhető.

További részletek a saját kiadási megjegyzésekben találhatóak: https://wiki.ubuntu.com/XenialXerus/ReleaseNotes#Official_flavours

A felhőben Ubuntut használóknak javasolt új instance-ot telepíteni az új lemezképpel, amely tartalmazza az APT javítást a USN-3863-1-hez.

Az Ubuntu Desktop, az Ubuntu Server, az Ubuntu Cloud, az Ubuntu Base, az Ubuntu Kylin, az Edubuntu és a Kubuntu változat 5 évig támogatott, a többi 3 évig.

Az Ubuntu 14.04.6 beszerzése

Az Ubuntu 14.04.6 letöltéséhez látogass el ide: http://releases.ubuntu.com/14.04.6/

Az Ubuntu 14.04 felhasználóknak automatikus frissítési lehetőségük van a Frissítéskezelőn keresztül.

A frissítésről további információk az alábbi oldalon érhetőek el: https://help.ubuntu.com/community/TrustyUpgrades

Természetes a legutolsó Ubuntu verzióra való frissítés is teljesen ingyenes.

Minden felhasználónak javasoljuk a 14.04.6 kiadási megjegyzésének elolvasását, amely tartalmazza az ismert problémákat és javítási módjukat, valamint sokkal részletesebb magánál a bejelentésnél. Itt érhetőek el: https://wiki.ubuntu.com/TrustyTahr/ReleaseNotes

Ha kérdésed van, vagy azt hiszed, hibát találtál, de nem vagy biztos benne, az alábbi helyeken próbálj meg érdeklődni:

Közreműködés az Ubuntuban

Ha szeretnél segédkezni az Ubuntu formálásban, az alábbi listán megtalálhatod, hogyan működhetsz közre: http://www.ubuntu.com/community/get-involved

Az Ubunturól

Az Ubuntu egy teljes értékű Linux disztribúció asztali számítógépekhez, laptopokhoz, felhőkre és szerverekre gyors és egyszerű telepíthetőséggel, valamint rendszeres kiadásokkal. Tökéletes programok szorosan integrált gyűjteményét tartalmazza és egyéb programok hihetetlenül széles választéka csupán néhány kattintásnyira van.

Professzionális szolgáltatások, ideértve a támogatást is, érhetőek el a Canonicaltól és több száz cégtől világszerte. Tovább információkért látogasd meg a http://www.ubuntu.com/support oldalt.

További információk

A weboldalunkon többet is megtudhatsz az Ubunturól és erről a kiadásról: http://www.ubuntu.com/

A jövőbeli Ubuntu bejelentésekre az Ubuntu kis forgalmú bejelentési listáján tudsz feliratkozni: http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-announce

Az Ubuntu Kiadási Csapat nevében,
Łukasz Zemczak