regényírás

Hogyan készítsünk könyvet LibreOffice Writerben? – 1. rész

Tintával írás illusztráció
A LibreOffice Writer több, mint egy dokumentumszerkesztő, ugyanis kiadványszerkesztési képességekkel is rendelkezik. Nyilvánvalóan közel sem olyan sokoldalú és professzionális, mint a Scribus és társai, ám teljes értékű könyvet készíthetünk a segítségével. Az alábbi minisorozatunkban ennek módját fogom bemutatni.

Megjelent az oStorybook 5.00.03

oStorybook logó
Néhány napja elérhetővé vált az oStorybook legújabb, számos újdonságot tartalmazó verziója, az 5.00.03, ami innen tölthető le. A bejelentés itt olvasható angolul. A változások jegyzéke pedig a magyar nyelvű fórumon olvasható magyarul.

Megjelent az oStorybook 5.00.02

oStorybook logó
Néhány napja elérhetővé vált az oStorybook legújabb, számos újdonságot tartalmazó verziója, az 5.00.02, ami innen tölthető le. A bejelentés itt olvasható angolul. A változások jegyzéke pedig a magyar nyelvű fórumon olvasható magyarul.

Megjelent az oStorybook 5.00.01

oStorybook logó
Néhány napja elérhetővé vált az oStorybook legújabb, számos újdonságot tartalmazó verziója, az 5.00.01, ami innen tölthető le. A bejelentés itt olvasható angolul. A változások jegyzéke pedig a magyar nyelvű fórumon olvasható magyarul.

Megjelent az oStorybook 4.10.4

oStorybook logó
Néhány napja elérhetővé vált az oStorybook legújabb, főként hibajavítást tartalmazó verziója, a 4.10.4, ami innen tölthető le. A bejelentés itt olvasható angolul. A változások jegyzéke pedig a magyar nyelvű fórumon olvasható magyarul.

oStorybook magyar felhasználói kézikönyv

oStorybook logó
Örömmel jelentjük be, hogy elkészült az oStorybook magyar nyelvű felhasználói kézikönyve. A bejelentés a program hivatalos oldalán található. A kézikönyv közvetlenül tőlünk is letölthető az alábbi linken.
A felhasználói kézikönyv Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 4.0 Nemzetközi (CC BY-SA 4.0) licenc alatt érhető el. Kérés esetén szerkeszthető ODT vagy hibrid PDF formátumban is elérhető.
A javaslatokat, észrevételeket, esetleges hibajelentéseket a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül várunk.

Megjelent az oStorybook 4.10.3

oStorybook logó
Néhány napja elérhetővé vált az oStorybook legújabb, hibajavítást és feljegyzés funkciót tartalmazó verziója, a 4.10.3, ami innen tölthető le. A bejelentés itt olvasható angolul.