Megjelent a Linux 5.1!

Tux
Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.1 stabil kiadását.

„A szokásosnál kicsit későbbi levelem oka a kiadáson való tűnődésem. Részben, mert még ma is kaptam néhány kisebb beolvasztási kérelmet, de főleg azért, mert nem igazán várom az elkövetkező 5.2-es kiadás beolvasztási ablakának időzítését.

De az utolsó pillanatban érkező beolvasztási kérelmek nem voltak elég nagyok ahhoz, hogy eldöntsék ezt a csúsztatós dolgot. Remélhetőleg nem lesz túl fájdalmas a következő beolvasztási időszak sem. Egyszerűen csak az idősebbik gyermekemnek lesz diplomaosztója a beolvasztási ablak közepén, így minden bizonnyal pár napig offline leszek. Legrosszabb esetben meghosszabbítom majd a beolvasztási ablakot, hogy minden munka beérkezzen, de nem gondolom, hogy szükség lesz rá.

Mindegy, ami az 5.1-et illeti, az elmúlt hét nagyon csendes volt, és az rc6 utolsó foltja sem volt olyan nagy. A naplókivonatot csatoltam, de csak apróbb változások voltak. Hálózat, fájlrendszer kód, illesztőprogramok, eszközök, architektúra. Nincs semmi furcsa.

Természetesen a naplókivonat csak az utolsó, csendes hetet mutatja. Maga a teljes 5.1 teljesen jól néz ki, kicsit több mint 13 ezer committal (+1000, ha a beolvasztások számítanak). Ez mondhatni manapság a normális méretünk.

Menj és tesztelj”
Linus Torvalds