Megjelent a Linux 4.6-rc5

Tux logó
Linus Torvalds bejelentette a Linux 4.6 ötödik kiadásra jelölt változatát.

„A dolgok továbbra is egyre csendesebbek: bár az rc5 nagyobb, mint az rc4 volt, az az igazság, hogy az rc4 nagyon kicsi volt.

Bár visszatértünk a fejlesztési időszak ezen szakaszában normális commit számhoz, a talált hibák egyáltalán nem súlyosak, az égvilágon semmi aggodalomra okot adó dolog nincs bennük. Ha a dolgok így folytatódnak, akkor talán ez lesz az egyike azon ritka kiadásoknak, melyeknek még rc7-es kiadásuk sem lesz. Legalábbis jelenleg így érzem, habár őszintén szólva gyanítom, hogy még ha a dolgok ugyanígy csendesednek is, akkor is készítek majd egy hagyományos rc7-et, mert egyrészt nem kell sietnünk, másrészt meg semmi okom nem csinálni.

Egy minta nagyon tisztán kirajzolódik: a nekem küldött beolvasztási kérelmek a hét végére csoportosulnak. A beolvasztásaim több, mint a fele pénteken történik és leginkább vasárnap. Nem panaszkodok, ez egyszerűen csak annak a jele, hogy a héten nem volt semmilyen kifejezetten sürgős dolog, ezért a fejlesztők a munkahét után, vagy az rc eljövetelének időpontjában küldhették be a beolvasztási kérelmüket.

Amúgy a változások többsége mint mindig, most is illesztőprogram (körülbelül 60%, melyből az Ethernet illesztőprogramok kitűnnek, de csak alig), hálózat, eszközkészlet és minden más a maradék. Erre-arra akad némi mozgolódás, apró változások. A csatolt naplókivonatban nézd meg nyugodtan, hogy mi történt.

Menj és tesztelj! A tesztelés nagyon biztonságosnak tűnik.”

Linus Torvalds