Megjelent a Linux 4.5

Tux
Linus Torvalds bejelentette a Linux 4.5 stabil kiadását.

„Vasárnap este van és a szokásos kiadási ütemtervemhez képest késő van. Azért, mert nem tudtam eldönteni, hogy legyen-e még egy rc8 vagy nem, folyamatosan ezen vacilláltam. Végül is, nyilvánvalóan úgy döntöttem, hogy nincs rc8, de másképp is alakulhatott volna.

Egy csúnya regresszió javítás volt tegnap, és a hét eleji hálózati alrendszer frissítések is nagyobbak lettek, mint amekkorát szerettem volna. A Block réteggel minden rendben kell, hogy legyen. Továbbá némi plusz idő ráfordítással David újra végignézte az összes hálózatot érintő változást, hogy megnyugtasson. Azaz így a végére nem látok semmilyen okot arra, hogy ez a kiadási ciklus hosszabb legyen a szokásosnál.

A teljes egészet nézve, a javítások mindenhol igen kicsik. Az xfs javításnál a különbözeti napló némileg nagyobbnak tűnik, de csak azért, mert egybefoglal három refaktoráló változást is. Van egy hozzáférési típusminta javítás is a hangrétegben, ami nagy zajt kelt, de végtére is ez is nagyon egyszerű folt.

A fentihez hozzátartozik még, hogy mindenfele akadnak apróbb javítások. Mint mindig, most is csatoltam a naplókivonatot azoknak, akik bele akarnak mélyülni a részletekbe.

Menj és tesztelj! Nyilvánvalóan, ezzel megjelent a 4.5-ös kernel, és megnyitom a 4.6-os beolvasztási időszakát.”

Linus Torvalds