Megjelent a Linux 4.3-rc2

Tux logó

Linus Torvalds hétfőn bejelentette a Linux 4.3 második kiadásra jelölt verzióját:

„A szokásos hétfői ütemezésnek megfelelően itt az rc2. A szokásos trend folytatódik most is, vagyis az rc2 kiadások érezhetően kisebbek. Valószínűleg azért, mert eltart egy ideig, amíg befutnak a regressziókról szóló jelentések (illetve néhány gyáva nyúl valószínűleg megvárja az rc2-t mielőtt valójában elkezdene tesztelni).

Lényeg, hogy a dolgok jól néznek ki. Az irq flow-handler tisztítás miatt, amiben eltávolításra került a redundáns irq szám paraméter, a teljes fában van némi mozgolódás. De ettől az egyszeri dologtól eltekintve, a dolgok kifejezetten csendesek és kicsik. Aztán majd meglátjuk, hogy folytatódik. Kopp-kopp.

Szóval ez a kiadás is egy megszokott keveréke az architekturális és illesztőprogram javításoknak néhány apró, más rendszereket érintő módosítással együtt (pl. a perf eszközök frissítése). Nem gondolom, hogy lenne bármi, ami riasztó, a csatolt kivonat tartalmazza a kifejezetten unalmas részleteket.

Szóval, ha valaki nem frissített egyből a beolvasztási időszak után, akkor itt az ideje, hogy csatlakozzon. Emberek kellenek a teszteléshez és a hibák jelentéséhez.”

Linus Torvalds