Megjelent a Linux 4.3!

Tux logó
Linus Torvalds bejelentette a Linux 4.3 stabil kiadását.

„A fejlesztés utolsó hétében úgy éreztem, hogy elég sok minden történt, ezért egy kicsit elkezdtem aggódni a kiadásért. A számok azonban azt mutatták, hogy ez valójában csak az én szubjektív érzésem volt, amit valószínűleg a Kernel Summit és a hazaút Koreából okozhatott. Valójában azonban nem történt sok minden a héten, mindössze csak több beolvasztási kérés érkezett az elmúlt néhány napban.

A hálózatos frissítések mellett egy elkésett x86 vm86 hiba is javításra került, amely a vm86 tisztításával jelent meg. Minden más csak apróbb, egy soros javítás. Rendben, a vm86 javítás is egysoros, csak sokkal idegtépőbb, mert félelmetesebbnek tűnik, ami történik, mint ahogy azt egyesek (Andy) beállították.

Az rc7 óta történt változások nagy része hálózattal kapcsolatos, de ahogy a csatolt naplókivonatból is látszik, nincs semmilyen kifejezetten félelmetes benne.

Mindent összerázva, ez a fejlesztési ciklus az elejétől a legvégéig kifejezetten csendes volt. A 4.3-as kiadással természetesen megnyílt a 4.4-es beolvasztási időszaka. Szurkoljunk, hogy ez a kiadás is pont ilyen csendes legyen! Főleg azért, mert Greg úgy döntött, hogy idővel (kísérletképpen, egy Kernel Summiton történt beszélgetéskor jött az ötlet) a 4.4 lesz a következő LTS kernel.”

Linus Torvalds