Megjelent a Linux 5.17-rc1

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.17 első kiadásra jelölt verzióját.

„A megszokotthoz képest pár órával korábbi ez a kiadás, illetve ha az időzónából adódó különbséget is figyelembe vesszük, akkor 10 órával korábbi, mint szokott. Ha valaki nem készítette el időben a beolvasztási kérelmét, akkor sem kellene az utolsó pillanatra hagynia, de ha lekéste, akkor még mindig ott van az 5.18. Egyet se félj, bőven van változás.

Aggódtam, hogy ez a beolvasztási ablak a család utazásai miatt fájdalmasabb lesz mint szokott, de köszönetet kell mondanom: nagyon sokan már az ablak elején elküldték a változásaikat és bár volt néhány apró csuklás az elején, ezek mind azelőtt jöttek, hogy a munkaállomásomról laptopra váltottam volna. Úgy néz ki, minden simán megy.

Kopp-kopp.

Az 5.17 nem tartozik a nagy kiadások közé, és minden jól néz ki. A megszokottnál több változás van a kernel egyes részeiben (a véletlenszám generátor és a fscache újraírás, amik kiemelkedők), de még ezekkel együtt is, a nagy kép pont a megszokott: a változások többsége különböző illesztőprogram frissítés és architektúrát érintő módosítás, a maradék pedig dokumentáció és eszközkészlet frissítés. Még a teljes újraírással is, az fscache változás csak egy kis zajnak tűnik a nagy képen.

Bár nem nagy kiadás, mégis a rövidített napló is túl hosszú lenne ahhoz, hogy csatoljam vagy egyáltalán csak át lehessen tekinteni. Tehát, mint mindig, most is csak a beolvasztási naplót csatolom, hogy legyen egy magasabb szintű fogalmad arról, mi történik.

Kérlek teszteld,

Linus”

Az eredeti bejelentés és a beolvasztási napló itt olvasható: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=whUYZvNVtNc4Xftd8aDpZzuwswBtHG4fCYQ2AC3twh_5Q@mail.gmail.com/T/#u