Megjelent a Linux 4.8-rc1

Tux
Linus Torvalds kiadta a Linux 4.8 első kiadásra jelölt változatát.

„Eltelt két hét, így a 4.8-as beolvasztási időszak pedig lezárult.

A múltheti utazásom miatt még mindig van néhány függőben lévő beolvasztási kérelmem, melyekre mégegyszer rá akarok nézni a beolvasztás előtt. A beküldött kódok többsége beolvasztásra került, és csak biztos akarok lenni abban, hogy nem jönnek újak.

Most úgy néz ki, hogy ez lesz az egyik legnagyobb kiadás, de majd meglátjuk, mi lesz a végén. A beolvasztási időszakban annak ellenére is minden rendben volt, hogy az 4.7-hez képest a változások igen furcsák: a változások több mint 20%-a dokumentáció frissítés, hála a drm és media dokumentáció docbookról Sphinx doc formátumra való konvertálásának. Van más dokumentációs frissítés is persze, de ez teszi ki a túlnyomó többséget.

Ha nem vesszük figyelembe a dokumentáció formátumváltását, akkor a dolgok teljesen megszokottak: a nem dokumentációs változás 60%-a illesztőprogram (gpu, hálózat, média eszközök, hang, stb), 15% architektúra frissítés (arm, powerpc és x86 dominál, de van változás a mips és s390 táján is).

A maradék pedig minden más: hálózati főrendszer, eszközök (főként perf), include állományok, fő kernel komponensek, vfs, alacsony szintű fájlrendszerek (ebből az xfs tűnik ki). Más területek viszont eltűntek:
10787 files changed, 612208 insertions(+), 272098 deletions(-)

Menj és teszteld! A változások listája túl nagy a csatoláshoz, szóval ahogy az az rc1-nél megszokott, mindössze a „beolvasztási naplómat” csatolom, ami elég „magasról” mutatja, mi változott.”

Linus Torvalds