Debian Wheezy LTS támogatás

Debian logó
Egy évvel a Debian 8 (Jessie) és közel három évvel a Debian 7 (Wheezy) kiadása után a Wheezy szokásos biztonsági támogatása véget ér. A Debian LTS csapat veszi át a biztonsági támogatást. A bejelentés itt olvasható.

Felhasználói információk

  • A Wheezy LTS 2016. április 26-tól 2018. május 31-ig lesz támogatott.
  • A Debian 7 Wheezy LTS már nem igényel sources.list bővítést, a jelenlegi telepítés minden változtatás nélkül tovább működik.
  • A Debian LTS használatáról olvasd el az LTS/Usingot.
  • A Whezzy LTS kapcsán fontos információk és változások az LTS/Wheezy-n találhatóak.
  • A legfontosabb, hogy az OpenJDK 7 lesz az alapértelmezett Java JRE/JDK 2016. június 26-ától, hogy a Wheezy LTS telljes biztonsági támogatását biztosítsák a életciklusa végéig.
  • Feliratkozhatsz továbbá a bejelentési levelező listára a Wheezy LTS biztonsági frissítéseiért.
  • Néhány csomagot nem támogat a Wheezy LTS. Ezek a debian-security-support csomag telepítésével deríthetőek fel. Ha a debian-security-support számodra kritikus nem támogatott csomagot talál, vedd fel a kapcsolatot a debian-lts@lists.debian.org-gal.

Levelező listák

Az egész Debian LTS irányítás a debian-lts levelező listán kerül lebonyolításra. Feliratkozhatsz vagy követhetsz bennünket GMANE-nel (gmane.linux.debian.devel.lts).

A debian-lts-announce levelező listán kívül vagy egy olyan is, amely a Wheezy LTS-be feltöltésre kerülő csomagokkal foglalkozik. Itt találod.

Biztonsági követő

A sebezhetőségek összes állapotinformációja (pl. ha egy Wheezy LTS-ben lévő verzió nem érintett, míg a Jessie-ben lévő igen) a Debian Security Trackeren kerül követésre.

Ha hibát találnál az adatokban, látogasd meg a https://security-tracker.debian.org/tracker/data/report oldalt.

A Debianról

A Debian Projektet Ian Murdock alapította 1993-ban, hogy egy teljesen szabad közösségi projekt legyen. Azóta a projekt az egyik legnagyobb és legbefolyásosabb szabad szoftveres projektté nőtte ki magát. Önkéntesek ezrei dolgoznak együtt a világ minden tájáról, hogy megalkossák és fenntartsák a Debiant. 70 nyelven elérhető, széles körűen támogat számítógép típusokat, a Debian „univerzális operációs rendszernek” hívja magát.

Elérhetőség

További információkért látogasd meg a Debian oldalát a https://www.debian.org címen vagy küldj egy e-mailt a press@debian.org címre.