Szubjektíven Lacyc3 szerint: Trojitá, a pehelysúlyú levelezőkliens

Trojitá logó

A Trojitá nem más, mint egy Qt-t használó, pehelysúlyú levelezőkliens. Két hete egészen véletlenül akadtam rá, teljesen mást kerestem, egyszerűen csak kíváncsiságból rákattintottam az IMAP client linkre.

A KDE projekt része, de nem kell megijedni, telepítéskor nem rántja fel magának a fél KDE-t és egy MySQL-t. Sőt, egyenesen multiplatform, szóval Windowson is használható! Veszett gyors, rugalmas, beállítása pedig pofonegyszerű. Mindezek mellett moduláris, azaz ha nem tetszik a Qt-s felület, az IMAP magot felhasználva egyszerűen írhatsz rá egy másikat. Természetesen magyarul is tud. Apró extra még, hogy ki tud ülni a tálcára és szól, ha új leveled jött.

A gyorsaságnak azonban ára van: csak IMAP-en keresztül tud kommunikálni és egyszerre csak egy fiókot tud kezelni. Elvileg tudja, gyakorlatilag még nem sikerült kicsikarnom belőle a szálak követését. Ezek után nem meglepő, hogy sajnos a beépített PGP támogatás is csak egy hiú ábránd.

Ideális lehet mindazoknak, akiknek nincs igényük PGP-re vagy több levelező fiók kezelésére, ugyanakkor egy kicsi, rengeteg levél esetén is nagyon gyorsan és rugalmasan működő levelezőklienst keresnek.

Trojitá illusztráció