Megjelent a Linux 5.2!

Tux
Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.2 stabil kiadását.

„Szinte biztos voltam benne, hogy lesz rc8 is. Egyszerűen azért, mert az utazgatásaim miatt néhány napig nem voltam internet közelben, előtte pedig csak akadozó kapcsolatom volt[*].

De nincs szükség egy újabb rc-re, mivel nagy volt a csend. Igen, jöttek beolvasztási kérelmek az rc7 óta, de mindegyik nagyon kicsi, és sokkal többet kaptam a következő beolvasztási ablakhoz. A csendességhez bizonyára hozzájárult a július 4-i hét is, de mindegy is. A csendes hetet egy jó jelnek veszem.

Annak ellenére, hogy volt egy viszonylag késői változtatás visszavonás a kernel egyik fő elemében, nem látok okot még egy hétnyi rc-re. Így itt a v5.2, a megszokott kiadási időzítéssel.

Nincs olyan rész, ami kifejezetten kitűnne a többi közül. A változások nagyon kicsik, a csatolt naplókivonat tényleg jól leírja az elmúlt hetet. Kisebb változások erre-arra: illesztőprogramok, architektúra, fájlrendszer, memória kezelés stb.

Tehát megnyílt az 5.3-as beolvasztási ablak.

[*] Köszönet érte a palaui Ocean Hunter III hajónak.

Mivel velem volt a haverom, nem készítettem vízalatti fotókat, de szerintem megmutathatok néhányat Dirk képei közül: https://hohndel.name/palau-2019

Linus