Megjelent a Linux 4.2-rc7

Tux logó

Linus Torvalds hétfőn bejelentette a Linux 4.2 hetedik kiadásra jelölt változatát.

„Manapság az rc7 szokott a legutolsó kiadásra jelölt változat lenni, amit a rá következő heti végleges 4.2 kiadás követhetett volna. Ez alkalommal azonban ez még nem fordult meg a fejemben. Az rc5 kiadásakor a fennmaradó problémák miatt aggódtam. Múlthét hétfőn, az rc6 kiadásakor kifejezetten jól néztek ki a dolgok. Azonban most, egy újabb héttel később újra gondjaink vannak az alacsony szintű x86 belépési kód újraírásával.

Talán ez az utolsó kiadásra jelölt változat, talán nem. Azon múlik, hogy előbukkan-e bármilyen probléma a héten, illetve, hogy milyen érzéseim lesznek a következő hétfőn. Egy részem meg van róla győződve, hogy a furcsa, 32-bit kompatibilitási gondok és egyebek végre végérvényesen javítva lettek, de egy másik részem egy kicsit még mindig gyanakvó.

Összességében azonban a dolgok egész jól néznek ki. Ez egy elég kicsi rc, normális statisztikával. A változások 70%-a illesztőprogram (hálózat, ntb, xen, md, gpu), a maradék némi architektúra frissítés és némi nem illesztőprogram hálózati frissítés. A csatolt rövid naplóban megtalálod a szokásos részleteket – többsége elég kicsi.

A jövőheti kiadás még mindig igen valószínű.”

Linus Torvalds