Megjelent a Linux 4.1-rc2!

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 4.1 második kiadásra jelölt kiadását.

„Ez az -rc2 elég kicsi lett, inkább a későbbi -rc kiadásokhoz közelít a mérete, mintsem a korábbiakhoz. Az elmúlt néhány kiadásban nem volt példa arra, hogy csatolni tudjam a shortlog-ot, mert az túl nagy lett volna, azonban most igen.

Úgy gondolom, hogy a beolvasztási ablak után az emberek pihennek egy kicsit, mert az -rc3 nagyobb szokott lenni. Vagy jobb lenne azt mondani, hogy a fejlesztők úgy gondolják, hogy „a beolvasztási ablaknak vége, nem adok a kódhoz újdonságokat” vagy egyszerűen csak jobban figyelnek a beolvasztási ablakra. Bármi is az oka, a nagy -rc2 időszakokat boldogan magunk mögött hagytuk.

Szóval a 4.1-es fejlesztési ciklusa új mintát mutat. Bár ez az -rc2 nem annyira kicsi, mint a 3.19-rc2 volt (ami valóban kirívó), a 4.1-rc2 is igen kicsi és a dolgok általánosságban vége elég nyugodtak. A diffstat is szép tiszta, az új s390 sha512-based prng kód kivételével, amiért pofon járna. De a többi jól néz ki, „kis javítások” történtek és nem nagyobb kód módosítások.

Mint mindig, ez a kiadás is driver javításokat, architektúra frissítéseket (az s390-nel együtt, ami a prng miatt igazán kihúzta a gyufát) és egy kis fájlrendszer és hálózat javítást tartalmaz. A csatolt shortlog-ban találod a részleteket. Nincs igazából semmi olyan dolog, mely aggodalomra adna okot. A 4.1 teljesen jónak néz ki.”

Linus Torvalds