Megjelent az Ubuntu 17.04 Zesty Zapus!

Ubuntu Yak logó
Az Ubuntu bejelentési csapat nevében Adam Conrad bejelentette az Ubuntu 17.04 Zesty Zapus megjelenését asztali, szerver és cloud változatokban.

A Zesty Zapus kódnevű Ubuntu 17.04 folytatja azon büszke hagyományt, hogy magába foglalja a legfrissebb és legjobb szabad szoftveres technológiákat egy magas színvonalat képviselő, könnyen használható Linux disztribúcióban. Most is sok munka áll a kiadási ciklus mögött, amely új képességek mellett természetesen hibajavításokat is tartalmaz.

A felszín alatt sok, a rendszer fő részét képező csomag került frissítésre, ideértve az új 4.10-es Linux kernelt még sok minden mást is.

Az asztali Ubuntu kiadásban további fejlesztéseket kapott az új verziójú GTK és Qt csomagokkal és a legfontosabb általános csomagokkal, mint a Firefox, a LibreOffice, továbbá stabilitási frissítésekkel érkezik a Unity is.

Az Ubuntu szerver 17.04-ben bemutatkozik az OpenStack új, Ocata kódnevű kiadása, amely olyan telepítési és menedzsment eszközöket tartalmaz, melyekkel a devops csapatok időt spórolhatnak az alkalmazások telepítésekor és terjesztésekor, legyenek azok privát vagy publikus felhőben, x86, ARM vagy POWER szerverek, z System mainframeek vagy csak fejlesztői laptopok. Számos szerveroldali kulcstechnológia frissült a legfrissebb kiadásra a MAAS-tól a juju-ig, természetesen új képességeket hozva.

A legújabb Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu GNOME, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio és Xubuntu kiadások is megjelentek ma. További részletek a saját kiadási megjegyzésekben találhatóak:

Örömmel köszöntjük ebben a kiadásban az Ubuntu Budgie-t, amely immár hivatalosan az is Ubuntu család tagja.

https://wiki.ubuntu.com/ZestyZapus/ReleaseNotes#Official_flavours

Karbantartási frissítések 9 hónapig kerülnek biztosításra minden 17.04 változat esetében.

Az Ubuntu 17.04 beszerzése

Az Ubuntu 17.04 letöltéséhez látogass el ide: http://www.ubuntu.com/download

Az Ubuntu 16.10 felhasználóknak automatikus frissítési lehetőségük van. A frissítésről további információk az alábbi oldalon érhetőek el: http://www.ubuntu.com/download/desktop/upgrade

Természetes a legutolsó Ubuntu verzióra való frissítés is teljesen ingyenes.

Minden felhasználónak javasoljuk a kiadási megjegyzés elolvasását, amely tartalmazza az ismert problémákat és javítási módjukat, valamint sokkal részletesebb magánál a bejelentésnél. Itt érhetőek el: http://wiki.ubuntu.com/ZestyZapus/ReleaseNotes

Tekintsd át a kiadás újdonságait grafikusan:
https://www.ubuntu.com/desktop
https://www.ubuntu.com/desktop/features

Ha kérdésed van, vagy azt hiszed, hibát találtál, de nem vagy biztos benne, az alábbi helyeken próbálj meg érdeklődni:

Közreműködés az Ubuntuban

Ha szeretnél segédkezni az Ubuntu formálásban, az alábbi listán megtalálhatod, hogyan működhetsz közre: http://community.ubuntu.com/contribute

Az Ubunturól

Az Ubuntu egy teljes értékű Linux disztribúció asztali számítógépekhez, laptopokhoz, felhőkre és szerverekre gyors és egyszerű telepíthetőséggel, valamint rendszeres kiadásokkal. Tökéletes programok szorosan integrált gyűjteményét tartalmazza és egyéb programok hihetetlenül széles választéka csupán néhány kattintásnyira van.

Professzionális szolgáltatások, ideértve a támogatást is, érhetőek el a Canonicaltól és több száz cégtől világszerte. Tovább információkért látogasd meg a http://www.ubuntu.com/support oldalt.

További információk

A weboldalunkon többet is megtudhatsz az Ubunturól és erről a kiadásról: http://www.ubuntu.com/

A jövőbeli Ubuntu bejelentésekre az Ubuntu kis forgalmú bejelentési listáján tudsz feliratkozni: http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-announce

Az Ubuntu Kiadási Csapat nevében,
Adam Conrad