Megjelent a Zesty Zapus Alpha 2

Ubuntu logó
„Nincs fejlődés, ha nem tértünk el a megszokottól” – Frank Zapus

Megjelent a Zasty Zapus, a 17.04 második alpha kiadása. Az alpha 2 lemezképek nem csak Ubuntuhoz, de a különböző változatokhoz is elérhetőek úgy mint: Lubuntu, Kubuntu, Ubuntu MATE, Ubuntu Kylin, Ubuntu GNOME és Ubuntu Budgie.

A Zesty Zerus előzetes kiadásai nem javasoltak azoknak, akiknek stabil rendszerre van szükségük, illetve azoknak sem, akik nem tudnak megbirkózni az időnként vagy akár rendszeresen előforduló problémákkal. Ugyanakkor kifejezetten ajánlott az Ubuntu változatok fejlesztőinek és azoknak, akik szeretnének segíteni a tesztelésben, hibák keresésében, javításában és ezen kiadás elkészítésében.

Az alpha 2 számos olyan szoftver frissítést tartalmaz, mely készen áll a szélesebb körű tesztelésre. Mivel ez egy igen korai állapot, így érdemes felkészülni a hibákra.

Habár az alpha 2 lemezképek a kiadási megjegyzésekben említett problémákon kívül működnek és teszteltek, az Ubuntu fejlesztők folyamatosan javítják a Zesty Zapus kiadást. Amennyiben azonosításra kerül egy hiba az alpha 2 telepítőben, de egy újabb daily lemezkép megjelenik, akkor ellenőrizd, hogy az újabb lemezképben is jelen van-e a hiba. Még azelőtt ellenőrizd, mielőtt jelentenéd a hibát a Launchpaden. Régi lemezképekben lévő, már javításra került hibák újrajelentésével vesztegeted a saját és a fejlesztők értékes idejét, akik azzal vannak elfoglalva, hogy a 17.04 az eddigi legjobb Ubuntu kiadás legyen. Hibák jelentése előtt minden esetben bizonyosodj meg arról, hogy minden frissítés telepítve van-e a gépedre.

Lubuntu:

Ubuntu MATE:

Ubuntu Kylin:

Kubuntu:

Ubuntu GNOME:

Ubuntu Budgie: