Megjelent a Linux 6.0-rc7

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 6.0 hetedik kiadásra jelölt változatát:

„Múlt héten azon gondolkoztam, hogy az rc7 valószínűleg nagyobb lesz a megszokottnál, mivel az rc6 idejében elég sok volt az utazás. Nos, nem ez történt.

Na jó,talán marginálisan nagyobb lett mint a történelmi átlag a kiadási folyamat ezen szakaszában, de egyáltalán nem kiugró és teljesen jól néz ki. Emiatt azon gondolkozok, hogy a kiadási ütemtervnek megfelelően, jövő hétvégén elkészülhet a végleges verzió. Hacsak nem történik valami váratlan. Kopp - kopp.

Érdekességképpen (szerintem) ez az első rc7 ahol a tiszta a 'make allmodeconfig' build és nincs clang figyelmeztetés. Ez azóta van, mióta az AMD képernyő kezelő kód beolvasztásra került. A verem mérete még mindig elég nagy, (és a kód sem túl szép), de már alatta van figyelmeztetési küszöbünknek.

Jó ezt látni.

A naplókivonatot lásd lentebb. Sok a GPU és hálózati illesztőprogram változásunk van és kisebb elszórt javítások is akadnak.

Adj neki még egy (remélhetőleg) utolsó hétnyi tesztelést, de látszólag minden rendben van.

   Linus"

Eredeti bejelentés és a naplókivonat itt olvasható: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wjc_CDPy5WbN=e_FtPrd0Yn2Wp4JcdRByeyDoM9azK1mA@mail.gmail.com/T/#u