Megjelent a Linux 5.9-rc5

Tux logó
Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.9 ötödik kiadásra jelölt változatát.

„Minden rendben van (eltekintve attól, hogy amikor kinézek az ablakon, csak szürkeséget látok a bozóttüzek miatt) és nincs olyan változás, amit ki lehetne emelni a többi közül. Két jelentősebb dolog azért van, az egyik a problémás i915 átrendezés visszavonása, a másik pedig csak a megszokott zárolással kapcsolatos módosítások a fő kernel kódban. De ezek is csak a többi változáshoz képest tűnnek nagynak.

A maradék változás elég kevés és (bizonyára az rc5 időzítése miatt) apró változás. Ezeknek körülbelül a háromnegyede illesztőprogram és dts változás.

Ezeken felül akad még architektúra frissítés (leginkább kvm-mel kapcsolatos), dokumentáció frissítés, apróbb fájlrendszer javítások. Az összes változás aprónak és ártalmatlannak tűnik. A csatolt naplókivonat (unalmas) áttekintést nyújt a változások részleteiről.

Szóval a bozóttüzek füstjétől és az általam épp kivizsgálás alatt álló teljesítményproblémától eltekintve a dolgok jól néznek ki.

(Mivel a világ ég körülöttem, úgy érzem be kéne szúrnom a "This is fine" mémet.)

Maradj bent (legalábbis akkor, ha az amerikai nyugati parton vagy), vigyázz magadra, de kérlek tesztelj."
Linus

Az eredeti bejelentés és a változások itt olvashatóak: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wjLVdzdX09kS324Q=GoRn0uPCnr-sovqVCdJcUxVdkJCQ@mail.gmail.com/