Megjelent a Linux 5.8-rc4

Tux logó
Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.8 negyedik kiadásra jelölt változatát:
„Nos, ha az rc3 a megszokottnál nagyobb volt, akkor az rc4 kisebb annál. Egész csendes hetünk volt.

Talán csak a megszokott ingadozás miatt? Talán. Egyes beolvasztási kérelmek beérkezésének időzítése igen változó, van olyan rc, ami nagyobb, és van olyan rc, ami kisebb. Talán pont azért lett az rc4 kisebb, mert az rc3 nagyobb lett.

Talán a július 4-i készülődések is beleszóltak a dologba, mivel bizonyára jó néhány Amerikában élő fejlesztő kivette a három napos hosszú hétvégét.

Nézzük az én példámat: Egy kiadás fejlesztésekor általában pénteken és vasárnap vagyok a legelfoglaltabb, mivel rengeteg fejlesztő ekkor küldi meg az egész heti munkájáról a beolvasztási kérelmet. Ha csak az eheti beolvasztási kérelmeimet nézem, akkor a) kevesebb van mint szokott és b) leginkább csütörtökre/péntekre lettek időzítve.

Szóval, ki tudja. A végeredmény, hogy a hét elég csendes volt, és annak ellenére, hogy bizonyos javításokról beszélgetés folyik, még mindig az az érzésem, hogy az 5.8 teljesen rendben van, és a fejlesztés jó úton halad a méretének ellenére.

Csatoltam a naplókivonatot, de csak apró változások vannak, nincs olyan dolog, amit kiemelnék. Ami a statisztikát illeti, a DRM javítások teszik ki a változások negyedét (ebből is az i915 jelentősebb), de ez is csak azért, mert az i915 kontextus állapot törlő fejlécek hiányoztak.

Valójában, ha ezekre a shader forrásokra úgy tekintesz mint dokumentáció, arra nézve, hogy az i915-ös állapot törlő blobok mit csinálnak, akkor az rc4 majdnem fele dokumentáció, scriptek és öntesztek.

Minden más csak apró változás mindenfele: főleg architektúra kód, illesztőprogramok és fájlrendszerek. Nézd át a naplókivonatot, ha tényleg nagyon érdekelnek a részletek, de őszintén, én csak lefordítanám az eredményt és jelenteném, ha bármilyen problémát találok.

Köszönöm
Linus”

Eredeti bejelentés: https://lkml.org/lkml/2020/7/5/342