Lejárt kulcsok miatti sikertelen frissítés: BunsenLabs Hydrogen

Probléma: Az alábbi hibaüzenetet kapod, mikor frissíteni szeretnéd a rendszeredet:

W: Hiba történt az aláírás ellenőrzése közben. A tároló nem frissült, és az előző indexfájl lesz használva. GPG hiba: http://pkg.bunsenlabs.org bunsen-hydrogen InRelease: Az alábbi aláírások érvénytelenek voltak: KEYEXPIRED 1468162041 KEYEXPIRED 1468162041 KEYEXPIRED 1468162041
W: Sikertelen letöltés: http://pkg.bunsenlabs.org/debian/dists/bunsen-hydrogen/InRelease
W: Néhány indexfájlt nem sikerült letölteni. Figyelmen kívül lettek hagyva, vagy régebbiek lettek felhasználva.

Megoldás: A hiba oka, hogy a BunsenLabs Hydrogen kódnevű kiadásának aláíró kulcsai 2016. július 10-én lejártak, ezért frissíteni szükséges azokat. Ehhez add ki az alábbi parancsokat:

wget -O- https://pkg.bunsenlabs.org/BunsenLabs-RELEASE.asc | sudo apt-key add -
sudo apt-get update
sudo apt-get install bunsen-keyring
sudo apt-get update

A parancsok rendre hozzáadják a friss BunsenLabs kulcsokat, majd frissítik a csomaglistát, telepítik a bunsen-keyring csomag a jövőbeli automatikus kulcsfrissítéshez, majd újra frissül a csomaglista. Ha hibátlanul lefut minden, települni fognak a frissítések.

Amennyiben mégsem, kérdezd le a lejárt kulcsokat a apt-key list | grep expired paranccsal. Ennek kimenete az alábbihoz hasonló, amennyiben vannak a rendszeren lejárt kulcsok:
pub   4096R/BE1DB1F1 2011-03-29 [expired: 2014-03-28]

A / után szerepel a kulcs azonosítója. A fenti esetben ez a BE1DB1F1. A sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keys.gnupg.net kulcsazonosító paranccsal frissítheted a kulcsot. Ezután már frissülnie kell a rendszernek.