Megjelent a Linux 5.4-rc3

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.4 harmadik kiadásra jelölt változatát.

„A dolgok továbbra is jól néznek ki. Az rc3 nagyobb mint az rc2, amiből látszik hogy elkezdtek előkerülni a regressziók, de az 5.4 az eddigi kiadásokhoz képest még mindig a kisebbekhez tartozik.

A változáslista is teljesen jól néz ki, annak ellenére is, hogy volt néhány tesztelés (staging) kategóriában lévő illesztőprogram, amik eltávolításra kerültek és ez okozott némi kilengést. Általánosan az illesztőprogramok a változások kb. két harmadáért felelnek, de ez nem csak az említett tesztelés kategóriájúak miatt, hanem mert mindenfele akadnak változások: usb, drm, iio, rdma..

Az illesztőprogramokon kívül van még fájlrendszer, ami kitűnik a többi közül, de továbbra is csak apróbb zajok jönnek mindenhonnan: btrfs, cifs, nfs, ocfs, xfs és némi core xfs javítás.

A maradék változás architektúra frissítés (leginkább arm64, x86, mips), eszközök (leginkább perf eszközkészlet, de akad némi önteszt is javítás is), dokumentáció és némi core kernel kód mm dolgokkal együtt.

Nincs semmi nagy vagy kiemelendő dolog. Átnézheted a csatolt naplókivonatot hogy megízleld a változások részleteit, nem túl hosszú az átgörgetéshez sem."

Linus