Megjelent a Linux 5.3-rc7

Tux logó
Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.3 hetedig kiadásra jelölt változatát.

„Ez a levelem hétfő reggel írom meg a megszokott vasárnap délután helyett. Ez egyszerűen azért van, mert vasárnap nagy részében nem voltam gép előtt. Előfordul.

Részben emiatt jött néhány olyan beolvasztási kérelem (hálózat, usb, egyéb / char) ami a megszokott időzítés esetén lekéste volna ezt az rc-t. Emiatt nagyobb is lett ez az rc most. Nem nagy, de ha belegondolok milyen csendes volt a hét eleje, egyértelműen észrevehető még úgy is, hogy a plusz egy nap jelenti a változások 25%-át.

De ez nem elég nekem arra hogy "jaj-jaj kényelmetlenül késő már ez egy rc-hez". Ugyanakkor múlt héten megnéztem a naptáram és bevillant hogy közeledik a kernel summit, így ha tartjuk a megszokott kiadási ütemtervet, épp a (számomra) legrosszabb időben leszek úton: a beolvasztási időszak első öt napján.

Szóval úgy gondolom hogy ezzel az időzítéssel (és minden bizonnyal mások is mennek majd az LPC és KS konferenciákra), akkor is lesz rc8, ha azt technikailag semmi sem fogja indokolni, még akkor is ha a munkaszüneti nap miatt egy nagyon csendes hét lesz.

Megjegyzés! Ha alág karbantartó vagy, készítsd el az 5.4-es beolvasztási kérelmed majd - ahogy mindig - küldd el nyugodtan korábban. Már van egy 5.4-es változásom és határozottan jobban szeretem a korai beküldéseket, mint a késeieket. Szóval, ha a megszokott kiadási ritmussal tervezel, tedd továbbra is nyugodtan és ne foglalkozz a konferenciák miatt minden bizonnyal egy hetet késő kiadással.

Ami pedig az rc7-ben történt: csatoltam a naplókivonatot, de nincs benne semmi kifejezetten nagy dolog. A változások elég aprók, de azokból elég sok van. Nagyobb változások: rxpc, openvswitch, cifssmb tisztítások, turbostat eszköz frissítés és némi embargó alatt lévő hardveres probléma dokumentációja. De a többség apró javítások: illesztőprogramok, hálózat, architektúra, dokumentáció, fájlrendszer...

Boldogabb lennék ha a dolgok sokkal csendesebbek lennének? Persze! De minden igazán jól néz ki.

Úgyhogy menj és tesztelj!"

Linus Torvalds