Megjelent a Linux 5.2-rc5

Tux logó
Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.2 ötödik kiadásra jelölt változatát:

„Valahol a világban, vasárnap délután van.”

„Valójában majdnem vasárnap délután van otthon is, de csak később fogok hazaérni. Mivel még nincs délután, így folytatom a kissé pontatlan kiadások sorozatát, mivel a megszokott kiadási időmben újra repülőn leszek.

Igazából az így lesz az elkövetkező két hétben is, mert újra utazni fogok, vagyis az rc-k kiadása nem lesz a megszokott óramű pontosságú.

De jó hír, hogy lassan elérünk az rc sorozatok végére és a dolgok úgy néz ki, elkezdek lenyugodni. Reméltem, hogy az rc5 kisebb lesz, mint az rc4, és ez így is történt. Van még pár elvégzendő feladat, de a változások nagyon kicsik és nincs semmi aggodalomra okot adó dolog.

Ezúttal nincs sok SPDX irányú változás, így a változáslista szép, kicsi és még tiszta is. Csak a megszokott változások vannak mindenfelé (többség illesztőprogram, ahogy lennie kell: a hanggal kapcsolatosak jelentősebbek, de van GPU, HID, USB, block). Az illesztőprogramokon felül van némi megszokott mozgás mindenfele: architektúra frissítés, dokumentáció és az egyebek.

Ahogy említettem, nincs semmi különös, ami miatt aggódni kellene. A csatolt naplókivonatból látod a részleteket. Gyorsan át is lehet futni, nem túl nagy.

Menj és tesztelj,
Linus”