Megjelent a Linux 5.2-rc4

Tux logó
Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.2 negyedik kiadásra jelölt változatát:

„Nem vagyok megzavarodva és igen, tudom, hogy milyen nap van ma, tudom, hogy még mindig szombat van, nem vasárnap. Azért adom ki egy kicsit korábban az rc4-et, mert a megszokott kiadási időben épp repülőn leszek. Ezelőtt, mikor a reptéren vagy a repülőn készítettem a kiadásokat, ránéztem a beolvasztási kérelmek üres sorára és úgy döntöttem, hogy »adjuk ki most«.

Eddig egy kifejezetten csendes kiadásunk van, ami úgy tűnik végig jellemző lesz. Az rc4 nem kisebb mint az rc3 volt (egy kicsit nagyobb is), de az rc3 elég kicsi volt, szóval a méret növekedése nem ok az aggodalomra. Remélem, hogy mostantól elindul a méretcsökkenés.

Az SPDX átalakítások továbbra is kiemelkednek a változások közül, így a változásjegyzék elég zajos. Nem érintik magát a kódot, szóval nem valószínű, hogy bármilyen problémát okoznának, de a változások statisztikája furán néz ki. Sokkal több fájl változott, mint az rc kiadások megszokott körülményei között, melynek 90+%-a az SPDX számlájára írható, ahogy a törölt sorok 95+%-áért is az SPDX felel, azért nem is panaszkodok. Nem csak a scriptek számára csináljuk ezt, hanem így lesznek a szerzői joggal kapcsolatos blablák sokkal érthetőbbek az emberek számára is.

Így viszont a változáslistát szinte lehetetlen olvasni, hiszen a többsége az SPDX megjegyzéshez kötődik. Az interdiff használatával kihagyhatod az SPDX-et, ha akarod. Ekkor pedig látod majd a megszokott architektúra frissítéseket (am64, mips, parisc, nds32), illesztőprogram frissítéseket mindenfele (a gpu jelentősebb, némi rdma), hálózat javításokat, fájlrendszer javításokat (ceph, ovlfs, xfs) és némi egyéb dolgot.

De a csatolt naplókivonat bizonyára több információt tartalmaz. Minden jól néz ki.”
Linus