Megjelent a Linux 5.2-rc1

Tux logó
„Nincs semmi szokatlan ebben a beolvasztási ablakban. Utazgatnom kellett a közepén, de ellensúlyozásképp lett egy gyorsabb test-build gépem, illetve a legtöbb beolvasztási kérelem korábban jött (köszönöm), szóval az utazásom nem is érintette annyira ezt az időszakot.

Jött néhány késői beolvasztási kérelem is, de mivel a napirendemhez képest egész szerencsésen voltak időzítve, illetve a legtöbben a megfelelő kísérőszöveggel látták el (»sajnálom a késői kérelmet, de jó okom volt rá: xyz«), így most nem problémázok rajta. De próbáljuk meg nem rendszeresíteni, oké?

A dolgok teljesen jól néznek ki. A változások éppen kétharmada illesztőprogram (mindenféle), a maradék többsége pedig architektúra frissítés, eszközkészlet, dokumentáció és vfs/fájlrendszer frissítés ami némileg nagyobb a szokásosnál (az ext4 unicode táblák kis- és nagybetű érzéketlensége a nagyobb rész).

Van még alapvető hálózati, kernel és vm kód változás is, de a maradék rész adja a változások többségét. Az illesztőprogramoknak és a többieknek rendszerint sokkal több változásuk van, hiszen megvan az az előnyük, hogy sokkal több van belőlük (habár bevallottan néha azért, mert egyes illesztőprogramok elég bőbeszédűek, sok regiszter definíciót tartalmaznak, vagy egyéb okok miatt).

Méret ügyben is szokásos a helyzet. A több mint 12 ezer commit (+750 a beolvasztások miatt) már normálisnak számít, amit elég nehéz összegezni egy levélben. Szóval a csatolt naplókivonat csak egy rövid összegzése a beolvasztásoknak és azok forrásának. Egyféle áttekintése azoknak a részeknek amik változtak, semmint valós részletek. Ha a részletekre vagy kíváncsi nézd meg a gitben.”
Linus Torvalds