Megjelent a Linux 5.0-rc4

Tux logó
Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.0 negyedik kiadásra jelölt verzióját.

„Újabb hét, újabb teszt kiadás, ezúttal otthonról.

Nincs semmi érdekes, kivéve azt, hogy a beolvasztási kérelmek többsége a hét végén érkezett. Amivel csak azért nincs baj, mert a nagy részét a laptopom helyett az otthoni fő gépemen tudtam feldolgozni.

Amúgy is, a "legtöbb beolvasztási kérelem pénteken és vasárnap érkezik" egy teljesen megszokott minta, szóval nem kell emiatt aggódni. Emberek egész hetes munkáját kapom meg és/vagy egyszerűen csak a következő rc-t célozzák. Bármi is az ok, a dolgok nagyon jól néznek ki, nincs semmi említésre méltó.

Ami a méretet illeti, ez az rc4 egy kicsit több kommitot tartalmaz, mint az elmúlt néhány kernel kiadás ebben az állapotban. De ez még távolról sem rekord méret, és nem is igazán tűnik ki a többi közül. Remélem, hogy a dolgok elkezdenek lecsengeni az rc5 körül.

A többi statisztika is megszokottan néz ki: kicsit több mint a fele a változásoknak illesztőprogram (nevesítve: hálózat, hang, tty, usb, gpu, scsi, binderfs). A maradék architektúra frissítés (x86, arm, arc), fejlécek, némi javítás a könyvtárakban, fő hálózat és alapvető kernel változások. Némi frissítés az öntesztben, de az eszközkészlet frissítés sokkal kisebb, mint az elmúlt néhány rc-ben.

Szóval minden jól néz ki. A részleteket kedvelőknek csatoltam a naplókivonatot.

Menj tesztelni és jelentsd ha bármi furcsaságot látsz, de úgy gondolom, hogy jók vagyunk.”

Linus