Megjelent a Linux 4.5-rc7

Tux

Linus Torvalds bejelentette a Linux 4.5 hetedik kiadásra jelölt változatát.

„A dolgok végre lecsendesedtek a múlthéten, ezért úgy gondolom, hogy ez a kernel is rendes kiadás lesz, ahol az rc7 az utolsó kiadásra jelölt változat.

Természetesen a változtatás jogát fenntartom, ha bármi bal jósló ütné fel a fejét, de minden jól néz ki. Van néhány olyan változás, melyek nagyobbak, mint amit ebben a szakaszban szeretnék, de ezek többsége csak független illesztőprogram. A változások többsége egyszerű, egy vagy néhány soros módosítás, amiből mindössze a block réteg lóg ki a néhány nagyobb módosításával (a „nagyobb” csak a többihez viszonyítva, valójában nem nagy).

Mindenhol vannak változások, de körülbelül háromnegyednyi az illesztőprogram (a redundáns usb-soros port illesztőprogram egy nagyobb módosításban lett eltávolítva, de ez csak egy kis része a dolgoknak, ideértve a hang javítást, gpu, watchdog, libata, rdma és a többit is). A maradék architektúra frissítés (sparc, x86, mips, arm) és fájlrendszer javítások (jffs2, cifs, ceph, btrfs, illetve van egy szép dentry kód, mely nem csak javítás, de kódtisztítás is).

Kérlek tesztelj, mert elég sok minden történt ebben a kiadásban, és a dolgok jól néznek ki.

Mint mindig, most is csatoltam a naplókivonatot azoknak, akik részletesebben szeretnék látni, hogy mi történt a múlthéten. ”

Linus Torvalds