Megjelent a Linux 4.4-rc2

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux kernel 4.4 második kiadásra jelölt változatát:

„A 4.4 körül egész jónak tűnnek a dolgok, az rc2 nem tartalmaz nagy meglepetést. Van néhány megkésett funkció is: parisc architektúrához óriás lap (hugepage) támogatás, némi késői, tömeges lefoglalással kapcsolatos slub javítás. Ezeket nem olvasztottam be a múlt hétvégén, és szigorúan nézve, ezeknek az ideje a beolvasztási időszakban lett volna.

A tömeges lefoglaló azonban nincs is benne a fában. A frissítés bekerülése attól függ, hogy fogja-e valaki használni. Jobb így, mint később megbánni. A parisc miatt sem aggódok igazán: boldogan felkérem bármelyik parsic felhasználót, hogy bizonyítsa be azt, hogy ez az új képesség regressziót okoz. „Gyere csak parsic tesó, gyere!”

Az rc1 óta történt változások többsége illesztőprogram (a változások durván 70%-a, amely nagyrészt a hálózatot és a grafikát érinti) és architektúra frissítések (12%, a parisc és az s390 a két legnagyobb frissítés), illetve hálózati főrendszer frissítés (8%) a maradék többsége. A megmaradt 10% sokfelé oszlik, fájlrendszer, mm, teljesítményeszközök a többsége.

A naplókivonatot csatoltam, hogy átnézhesd a történéseket. Nem mondhatnám, hogy bármi különlegeset találsz benne.

Menj és tesztelj!”

Linus Torvalds