Megjelent a Linux 4.1-rc3!

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 4.1 harmadik kiadásra jelölt kiadását.

„Mindannyitok számára itt az anyák napi kernel kiadás, akár anyák vagytok, akár nem, hiszen nézd csak, ha hétfő reggel, akkor rc kiadás!

Semmi ijesztő, vagy aggodalomra okot adó dolog nincs, habár mindenfelé akadnak apróbb javítások. Néhányuk ebből a beolvasztási ablakból származó regressziós hiba, mások ennél régebbiek. Néhányuk igen régi, hogy majdnem azt mondtam hogy „ha 2011 óta nem működik, és még csak most vetted észre, akkor igazán várhat a következő beolvasztási ablakig". Az illetékes tudja, hogy rá gondolok (és a többiek is, ha commit üzeneteket olvasnak).

A csatolt naplókivonat jó összefoglalása a dolgoknak és még csak nem is túl nagy. Mint láthatod, nagyrészt illesztőprogram és némi architekturális (főleg ARM) frissítés került be. Az apróságokhoz tartozik még a teljesítménnyel kapcsolatos eszközök, dokumentáció és fájlrendszer frissítés. Az illesztőprogram frissítéseknek jelentős része kapcsolódik az infiniband-hez, ugyanis karbantartó váltás miatt van néhány késleltetett frissítés.

Gyerünk, tesztelj! Az -rc3 kiadásra már nem kellene semminek sem ijesztőnek lennie, így, hacsak nem próbáltad az előző fejlesztői kiadásokat, ez egy kiváló idő arra, hogy megbizonyosodj arról, hogy minden rendben van.”

Linus Torvalds