Megjelent az Ubuntu 19.10

Eoan Ermine logó
Az Ubuntu bejelentési csapat nevében Adam Conrad bejelentette az Ubuntu 19.10, Eoan Ermine megjelenését asztali, szerver, cloud és core változatokban.

Az Eoan Ermine kódnevű 19.10 folytatja az Ubuntu büszke tradícióját, a legújabb és legjobb nyílt forrású technológiák integrációját egy jó minőségű, könnyen használható Linux disztribúcióba. A csapat az egész ciklus alatt keményen dolgozott az új funkciók bemutatásán és a hibák javításán.

A felszín alatt sok, a rendszer fő részét képező csomag került frissítésre, ideértve az 5.3-as Linux kernelt, a gcc 9.2-re és glibc 2.30-ra épülő frissített eszközkészletet. Továbbá a Raspberry Pi lemezkép támogatja az új Pi 4-et a 2 és 3 mellett.

Az asztali Ubuntu 19.10-ben bemutatkozik a GNOME 3.34, az eddigi leggyorsabb kiadás jelentősen optimalizált teljesítménnyel a még reszponzívabb élményért. Az alkalmazások könnyen könyvtárakba rendezhetőek drag&droppal, és a felhasználók világos és sötét Yaru témavariánsok közül választhatnak. Az Ubuntu telepítőben kísérleti jelleggel elérhető a gyökér fájlrendszer ZFS-re telepítése is.

Az Ubuntu 19.10 szerver integrálja a legújabb innovációkat a kulcsfontosságú nyílt infrastruktúra projektekből mint az OpenStack Train, a Kubernetes és a Ceph, amely haladó életciklus menedzsmenttel érkezik multi-cloud és on-prem műveletekhez a fizikai hardverektől, a VMware-en és az OpenStacken át minden főbb nyilvános felhőig.

A legújabb Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio és Xubuntu kiadások is megjelentek ma.

További részletek a saját kiadási megjegyzésekben találhatóak: https://wiki.ubuntu.com/EoanErmine/ReleaseNotes#Official_flavours

Minden kiadás 9 hónapig támogatott.

Az Ubuntu 19.10 beszerzése

Az Ubuntu 19.10 letöltéséhez látogass el ide: http://www.ubuntu.com/download

Az Ubuntu 19.04 felhasználóknak hamarosan automatikus frissítési lehetőségük lesz a Frissítéskezelőn keresztül. A frissítésről további információk az alábbi oldalon érhetőek el: http://www.ubuntu.com/download/desktop/upgrade

Természetes a legutolsó Ubuntu verzióra való frissítés is teljesen ingyenes.

Minden felhasználónak javasoljuk a kiadási megjegyzés elolvasását, amely tartalmazza az ismert problémákat és javítási módjukat, valamint sokkal részletesebb magánál a bejelentésnél. Itt érhetőek el: http://wiki.ubuntu.com/EoanErmine/ReleaseNotes

Tekintsd meg a kiadás újdonságait grafikusan: https://www.ubuntu.com/desktop/features

Ha kérdésed van, vagy azt hiszed, hibát találtál, de nem vagy biztos benne, az alábbi helyeken próbálj meg érdeklődni:

Közreműködés az Ubuntuban

Ha szeretnél segédkezni az Ubuntu formálásban, az alábbi listán megtalálhatod, hogyan működhetsz közre: http://community.ubuntu.com/contribute

Az Ubunturól

Az Ubuntu egy teljes értékű Linux disztribúció asztali számítógépekhez, laptopokhoz, felhőkre és szerverekre gyors és egyszerű telepíthetőséggel, valamint rendszeres kiadásokkal. Tökéletes programok szorosan integrált gyűjteményét tartalmazza és egyéb programok hihetetlenül széles választéka csupán néhány kattintásnyira van.

Professzionális szolgáltatások, ideértve a támogatást is, érhetőek el a Canonicaltól és több száz cégtől világszerte. Tovább információkért látogasd meg a http://www.ubuntu.com/support oldalt.

További információk

A weboldalunkon többet is megtudhatsz az Ubunturól és erről a kiadásról: http://www.ubuntu.com/

A jövőbeli Ubuntu bejelentésekre az Ubuntu kis forgalmú bejelentési listáján tudsz feliratkozni: http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-announce

Az Ubuntu Kiadási Csapat nevében,
Adam Conrad

A bejelentés itt olvasható angolul.