Megjelent a Linux 5.9-rc1

Tux logó
Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.9 első kiadásra jelölt verzióját.

„A megszokotthoz sokkal hasonlóbbnak éreztem ezt a beolvasztási ablakot, mint azt ami az 5.8-nál volt. A statisztika is azt mondja, hogy úgy néz ki, tartjuk a megszokott méretet.

Egyedül az AMD GPU fejlécfájlok törlése az, ami kitűnik a tömegből, de lassan már ezt is megszokjuk. A változások majdnem pontosan a fele a drivers/gpu/drm/amd alatt van, ami leginkább a szokásos nagy méretű regiszter definíciók (amiket gyanítom a hw fájlokból generálnak) miatt van. Persze, ha a nagy képet nézzük, ez egyáltalán nem számít.

A statisztika pont olyan mint a megszokott. Még ha az AMD GPU frissítéseit figyelmen kívül is hagyjuk, akkor is a változások több mint 60%-a illesztőprogram. Ezen kívül megvan a megszokott keveréke az architektúra frissítéseknek, dokumentációnak, hálózatnak, eszközöknek és a fájlrendszer frissítéseknek.

A "megszokott" méret most is nyilvánvalóan elég nagy szóval csak a szokásos beolvasztási naplómat csatoltam. A téged érdeklő részletekért nézd meg a megfelelő szekciót a git fában."
Linus

Az eredeti bejelentés és Linus beolvasztási naplója itt olvasható: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wiwfkKp93C+yLqKWAU0ChBdeBDUhgOk09_=UQ8gOKbV3w@mail.gmail.com/T/#u