Megjelent a Linux 5.9

Tux logó
Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.9 stabil verzióját.

„Rendben, őszinte leszek: egy kicsit kevesebb változást remélem ezen a héten, de az is igaz, hogy ezen változásokban nincs semmi aggodalomra okot adó. Egyszerűen csak több a commit, és több sor változott mint azt szerettem volna.

Ahogy múlt héten az rc8-nál már említettem, a változások nagyobb része a hálózathoz (illesztőprogramok és minden más) érkezett javításokat tartalmazza. Valójában a változásoknak körülbelül a felét teszik ki (és valószínűleg ennél is nagyobb a kapcsolódó commit-ok aránya).

Ezen kívül a leglátványosabb módosítás az fbdev amba-clcd illesztőprogram visszahozása, ami bár változásként jelenik meg, valójában csak az eltávolítás visszavonása.

Minden egyéb módosítás határozottan apró (leginkább más illesztőprogramokat érintő, kis változások, de akad fájlrendszer és architektúra javítás is). A kelleténél több apró részlet van ahhoz képest, hogy már volt egy plusz hét. Ugyanakkor semmi okom arra, hogy még egy hetet késleltessem a kiadást..., szóval, itt vagyunk.

Ez nyilvánvalóan azt is jelenti, hogy az 5.10 beolvasztási ablaka megnyílt és holnap már el is kezdem a beolvasztásokat. Már most van pár várakozó változásom, ugyanakkor remélem, hogy szántok egy kis időt a végleges 5.9 tesztelésére.

Fogd és vidd."
Linus

Az eredeti bejelentés és a naplókivonat itt olvasható: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wi-u86++np80GQvgDuARdt9xpBNho6SjHLmYgm8jibGag@mail.gmail.com/T/#u