Megjelent a Linux 5.19-rc5

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.19 ötödik kiadásra jelölt változatát:

„A múlt heti rc4 némileg nagyobb volt a megszokottnál, és bár azt gondoltam, hogy ennek az oka mindössze az rc-k közötti időzítésben rejlik, mégis úgy gondoltam, érdemes jobban figyelni a dolgokra.

Most pedig itt az rc5, ami valamivel kisebb a megszokottnál, ami azt rajzolja ki, hogy ezek a fluktuációk csak egyszerű időzítésből adódó zajok.

Tehát minden jól néz ki. Persze akad néhány probléma, amire rá kell nézni, de ha a teljes 5.19-ez nézzük, akkor az jól néz ki és úgy tűnik, nincs kifejezetten nagy gond vele.

Nézd meg a csatolt naplókivonatot a részletekért, de semmi fura nincs benne. A megszokott keveréke az illesztőprogram javításoknak, architektúra frissítéseknek, fájlrendszereknek és a hálózatnak. És a hozzátartozó eszközkészletnek és öntesztnek.

A változásstatisztikában akad néhány hupli. A véletlen számok kezelését érintő javítás, az s390 architektúra egyszerűsítése, néhány illesztőprogram és a fájlrendszer kódot érintő javítások nem igazán egysorosak (copy_file_range javítás és az xfs módosítások), ahogy az mptcp-t érintő kódok sem azok. Semmilyen tekintetben nem nagyok ezek a változások és a commit-ok maradéka nagyrészt egy vagy néhány soros.

Tehát az általános szabadságolások (Európa), a július 4-i hosszú hétvége (Egyesült Államok) és a világ többi részének eseményei közt vegyél ki egy kis időt és próbáld ki az új kernelt. Csak hogy ellenőrizd, hogy a dolgok nálad is rendben vannak.

Persze mindennek nyugodtnak kellene lennie.

Linus”

Az eredeti bejelentés és a naplókivonat itt olvasható: https://lore.kernel.org/lkml/CAHk-=wgAOr-+OWLGo+aCMjGWiJ8xMYXUm0v5f-G+eizmPa3kKw@mail.gmail.com/T/#u