linux-5.19

Megjelent a Linux 5.19

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.19 végleges kiadását:

”Egy héttel később itt az 5.19.

A teljes naplókivonatot (ami nyilvánvalóan csak az rc8 óta történt változásokat tartalmazza, nem az egész 5.19-ét) lásd lentebb, de boldogan jelenthetem, hogy nincs benne semmi igazán érdekes. Csak egy csomó apróság.

A változások közül a longarch architektúra frissítések tűnnek ki, illetve jött még egy adag READ_ONCE() annotáció a hálózatos kódhoz, hogy örüljön a versenyhelyzeteket ellenőrző kód is.

Ezen kívül tényleg csak elszórva akad ez-az.

Megjelent a Linux 5.19-rc7

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.19 hetedik kiadásra jelölt változatát:

"Vasárnap délután van, nem is tudom, hogy ez mit jelent.

Újabb hét, újabb rc. Természetesen van ez a "Retbleed" dolog, ami nem csak jól látható a változások közt és a naplókivonatban is, de emiatt az rc7 is szokatlanul nagy.

Megjelent a Linux 5.19-rc6

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.19 hatodik kiadásra jelölt változatát:

"Ez egy teljesen jónak tűnő rc6, nincs mit kiemelnem. Mindenfelé akad egy kis javítás, ezek többsége a hang és a hálózati illesztőprogramokat érintik, illetve van még némi arm64 dts frissítés is.

Megjelent a Linux 5.19-rc5

Tux logó

Linus Torvalds bejelentette a Linux 5.19 ötödik kiadásra jelölt változatát:

„A múlt heti rc4 némileg nagyobb volt a megszokottnál, és bár azt gondoltam, hogy ennek az oka mindössze az rc-k közötti időzítésben rejlik, mégis úgy gondoltam, érdemes jobban figyelni a dolgokra.

Most pedig itt az rc5, ami valamivel kisebb a megszokottnál, ami azt rajzolja ki, hogy ezek a fluktuációk csak egyszerű időzítésből adódó zajok.